POREČANI GOSTUJU KOD NEXEA

Vedran Mataija: 'Mi smo kao torta koja još mora očvrsnuti'

14.09.2023 - 19:10
Vedran Mataija protiv 'Bjelin Spačve' (Foto: RK Poreč / Bernard Ritoša)
Vedran Mataija protiv 'Bjelin Spačve' (Foto: RK Poreč / Bernard Ritoša)

Led je probijen pobjedom na premijeri pred svojom publikom protiv povratnika u ligi ‘Bjelin Spačvom’ iz Vinkovaca, a rukometaše Poreča ovoga vikenda čekaju novi premijerligaški izazovi. Susret je to u kojem je ponovno na parket stao porečki dokapetan Vedran Mataija, proslavljeni porečki rukometaš, koji polako sanira svoju ozljedu i priključuje se ekipi.

- Nije to još onako kako treba biti, ali mislim da ću kroz mjesec dana doći na svoje. Nisam ni do sada baš nešto ‘živio’ od šuteva pa mi neće baš previše faliti, no najbitnije je da mogu sudjelovati u igri i da sam se vratio na parket - kaže o svom povratku na parket nakon ozljede Vedran Mataija iskusni porečki srednjak, koji je i u susretu sa Spačvom pokazao kako još uvijek ima što za reći na rukometnim terenima..

Premijerni prvenstveni susret sa Vinkovčanima riješen je pobjedonosno, iako je lijepo popunjena dvorana ‘Veli Jože’ na kraju imala razloga za grickanje noktiju. Porečani su svoje sigurno vodstvo tijekom većeg dijela drugog poluvremena u potpunosti istopili pri samom kraju, no vrijedni bodovi za samopouzdanje ipak su upisani na njihov konto.

- Ušli smo u utakmicu dosta nervozno, iako smo dobro igrali obranu i golman nam je bio odličan. Mi smo s druge strane dosta toga promašivali, a i njihov vratar je bio na visokoj razini, tako da se uvukla u naše redove neka mala nervoza. Osjetilo se da tu imamo neke nove igrače a i u toj prvoj utakmici je uvijek nekakva trema, tako da smo čekali da se to ‘probije’ na početku drugog poluvremena kada smo otišli na pet do šest zgoditaka prednosti i šteta je samo što smo se u posljednjih deset minuta opustili, misleći da je sve već gotovo i dopustili Vinkovčanima da dođu na jedan gol zaostatka, iako naša pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje - dodaje Mataija.  

 

Porečki rukometaši ovoga će vikenda na najteže gostovanje, gdje ih u Našicama očekuje sraz sa drugom momčadi lige, Nexeom. Nekadašnji Mataijin klub, danas međutim u svojim redovima nema više niti jednog njegovog tadašnjeg suigrača.

- S druge strane to je najlakše gostovanje u kojem nemamo što izgubiti. Idemo se tamo nadigravati i pokazati što bolji rukomet te se nadam da možemo utakmicu što duže držati u egalu tako da oni postanu nervozni. Našičani su naravno veliki favoriti u toj utakmici i od toga ne treba bježati. Znamo koje su njihove kvalitete, igraju taj brzi rukomet s puno golova. Zato ćemo morati uložiti mnogo trke u tom susretu, što prije se vraćati nazad i pokušati ih sa obranom šest na šest onemogućiti da dolaze do laganih golova - kaže o nadolazećem susretu iskusni porečki rukometaš. 

Svojim povratkom u porečke redove u svlačionici je dočekao i neke nove igrače. Porečani su sa nekoliko mladih prinova potvrdili status razvojnog kluba u koji talenti iz svih dijelova Hrvatske vole doći.

- Naša je momčad spoj mladosti i iskustva, a dolaskom nekih mladih rukometaša dobili smo dodatnu širinu u igri. Dečki su jako kvalitetni i dobro treniraju te sam im baš nedavno rekao da smo mi kao torta koja mora malo očvrsnuti i stisnuti se i vjerujem kako će to kroz par kola sve sjesti na svoje mjesto i biti odlično. Važno je da nas zaobiđu ozljede i bolesti, koje nas nisu štedile u pripremama, ali od toga ne možemo pobjeći i nadam se da će toga biti što manje u budućnosti i da ćemo se moći pokazati u pravom svjetlu - rekao je Vedran Mataija. (Siniša Žulić)

Tweet

Posljednje novosti