PERFIDNI MLADIĆ

Govorio djevojci s teškoćama da ju voli. POGLEDAJTE KOLIKO NOVACA JOJ JE POTROŠIO

1
Ilustracija
Ilustracija

Pulsko tužiteljstvo je nedavno podiglo optužnicu protiv 23-godišnjaka iz Vukovara koji je u razdoblju od lipnja 2019. do 25. listopada 2019. u Rovinju i Vukovaru, u cilju da se neosnovano imovinski okoristi, iskoristivši lakomislenost i okolnost da je žrtva osoba s mentalnim teškoćama, neistinito joj govorio da je voli i da će se vjenčati te tražio od nje da mu pošalje novac za zaručnički prsten u iznosu od 2.000 tadašnjih kuna. Žrtva mu je tako, povjerovavši u priču, poslala traženi iznos nakon čega joj je rekao da je prošla akcija za prsten te da mu pošalje još 3.000 kuna za isti prsten. Potom je tražio od nje da mu pošalje iznos od 4.500 kuna da kupi motor u kojem bi se zajedno vozili kada dođe u Rovinj, nakon čega je od nje tražio da mu pošalje novac u iznosu od 2.500 kuna da joj kupi haljinu i ogrlicu, u što je sve žrtva povjerovala te mu je kroz lipanj i srpanj 2019. poslala putem pošte ukupni novčani iznos od oko 10.000 kuna.

No, mladić iz Vukovara tu nije stao. Kada je došao u Rovinj u srpnju 2019. tražio je od žrtve novac za smještaj u apartmanu, večere, odjeću i trošenje te mu je nesretnica tijekom srpnja i kolovoza 2019. predala, dijelom davanjem novaca na ruke, a dijelom slanjem preko pošte, ukupan iznos od oko 52.741,50 kuna. On je, naravno, zadržao navedeni novac za sebe i oštetio na taj način žrtvu za iznos od najmanje 62.741,27 kuna! Također, u istom vremenskom razdoblju, u nakani da se neosnovano imovinski okoristi, bez znanja i suglasnosti žrtve s mentalnim teškoćama, vlasnice platne kartice, čiji podaci kartice su mu bili poznati, u čak 114 navrata naručivao razne proizvode i usluge putem interneta u ukupnoj vrijednosti od 93.060,55 kuna te ih plaćao upisujući u računalne programe putem interneta podatke s njene bankovne kartice.

Ukoliko sud potvrdi spomenutu optužnicu 23-godišnjak postaje optuženik te će mu se suditi u redovnom postupku za kazneno djelo protiv imovine - prijevarom te kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka - računalnom prijevarom. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa