DANAS OTVOREN

Možda ste sudjelovali u izgradnji ovog parka u Umagu, a da to ni ne znate

0
Novi rekreacijski park u Umagu
Novi rekreacijski park u Umagu

Hrvatska Lutrija otvorila je još jedan park za vježbanje na otvorenom u nizu, povodom svog jubilarnog 50. rođendana.

Tako je Umag bogatiji za novo vježbalište u naselju Lovrečica, u čijoj su izgradnji sudjelovali praktički svi koji igraju igre Hrvatske Lutrije. 

Park su danas otvorili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i direktor Sektora razvoja poslovanja i marketinga Hrvatske Lutrije Marko Babić, koji je istaknuo važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu i javno dostupna mjesta za rekreaciju:

 

"Hrvatska Lutrija kontinuirano ulaže u razvoj sporta i druge projekte od javnog interesa. Ovo je već peti park u nizu kojeg smo otvorili, a sve s ciljem poticanja lokalnog stanovništva na druženje i njegovanje sportske kulture", kazao je.

Hrvatska Lutrija, kroz Natječaj za financiranje parkova za vježbanje na otvorenom, dodijelila je ukupno 252.000 eura. Slučajnim odabirom birani su po jedan grad ili općina iz svake županije, te su tako ostvarili donaciju od 12.000 eura za izgradnju vježbališta po vlastitom dizajnu. Jedini je uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom.

Vježbalište u Umagu ima ukupno osam sprava od kojih je jedna kombinirana višestruka sprava namijenjena osobama s posebnim potrebama za koje je osiguran pristup preko rampe. Grad Umag, inače proglašen i Europskim gradom sporta 2018., osim vrhunskog tenisa i rukometa njeguje i rekreativni sportski duh svojih građana. Sada će cijela zajednica moći uživati na svježem zraku i pri tome razvijati zdrave navike, a sve pod pokroviteljstvom igrača Hrvatske Lutrije, ističu iz HL-a.

"Riječ je o jednoj lijepoj priči za naš grad, ali i za naše sugrađane, sportaše i rekreativce koji od danas imaju novi punkt za vježbanje na lokaciji okruženoj zelenilom. Umag, grad sporta i zdravog života, zahvalan je na ovom važnom projektu kojeg je pokrenula Hrvatska Lutrija. Hvala im na tome", zaključio je u svojem obraćanju gradonačelnik Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA