SLUČAJ ALBERI - SAVUDRIJA

Lerotić: Neka Bassanese dokaže da je ugovor o koncesiji raskinut

0
Sporna plaža u Umagu / Marin Lerotić
Sporna plaža u Umagu / Marin Lerotić

"Već nekoliko mjeseci u javnosti je aktualna tema o uništavanju pomorskog dobra u Umagu, na što sam i u više navrata upozoravao i o tome govorio, ali i brojni građani Umaga i Istre", ističe saborski zastupnik iz Istre Marin Lerotić u današnjem priopćenju.

"Zajednički javni angažman urodio je plodom i doveo je do reakcije nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i ministra Olega Butkovića. Naime, podsjetit ću da je Ministarstvo 20. srpnja ove godine izdalo rješenje kojim se poništava Odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja - Alberi, Savudrija. Također, u navedenom rješenju naloženo je Gradu Umagu da raskine Ugovor o koncesiji za korištenje pomorskog dobra, a što je, kako je poznato iz medijskih natpisa i izjava umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea, i učinjeno. Pozivam ga da dostavi javnosti na uvid dokaze da je Ugovor raskinut temeljem predmetnog Rješenja i naloga samog Ministarstva, budući da je rok za obavljanje gospodarske djelatnosti istekao", ističe Lerotić.

Fotografija koju je priložio Lerotić

"Smatram da je gradonačelnik to dužan napraviti jer unatoč svim odlukama Ministarstva i zakonima koji vrijede u Republici Hrvatskoj i raskidu Ugovora od strane Grada Umaga, trgovačko društvo Čista Voda Projekt d.o.o., dakle koncesionar u Alberima, i dalje obavlja gospodarsku djelatnost na pomorskom dobru, te uredno naplaćuje svoje usluge i za to izdaje račune. Ako je Ugovor raskinut kako gradonačelnik tvrdi, a gospodarska djelatnost se i dalje obavlja onda smo svjedoci bahatog i bezobrazno kršenja zakona i ignoriranje odluke nadležnog Ministarstva kakvo gotovo da je neviđeno. Zakoni u Hrvatskoj pisani su za sve građane i poslovne subjekte i za svih vrijede isto, međutim neki kao da misle da su iznad samog zakona. Pozivam Lučku kapetaniju, nadležno Ministarstvo i ministra Butkovića da stanu na kraj nezakonitostima u Umagu te istraže kršenje zakona, kao i nepoštivanje odluka koje su sami donijeli. Krajnje je vrijeme da se zabrani obavljanje gospodarske djelatnosti i devastacija pomorskog dobra u Savudriji", poručio je Lerotić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA