Pazinjani isprobali simulator prevrtanja vozila: Osjećaj pri prevrtanju je vrlo neugodan (video)

0
Alen Guštin: U stvarnosti je ovo sigurno nezgodno iskustvo
Alen Guštin: U stvarnosti je ovo sigurno nezgodno iskustvo

"Pitala sam se što bi bilo da se desi ovo pri stvarnoj brzini. Ovdje se sve dešava sporo i kontrolirano, no u stvarnoj brzini bilo bi puno gore. Shvatila sam da je pojas jako važan iako se ja redovito vežem u vožnji, od prvog dana", kazala je Roberta Franinović koja je prva isprobala simulator prevrtanja vozila na Trgu Slobode u Pazinu

Naime, Autoklub Pazin i Hrvatski autoklub Zagreb povodom obilježavanja 50. godišnjice poslova pomoći na cesti, 18 lipnja, organizirao je za građane Grada Pazina prometno edukativnu akciju u sklopu koje je na pazinskom glavnom trgu bio postavljen simulator prevrtanja.

"Vrlo je neugodan osjećaj. Nisam još, a ne bih ni želio doživjeti nešto slično. Ovo je usporeno, a sigurno je u stvarnosti nezgodno iskustvo. U ovom slučaju pojas znači jako puno, nema ispadanja iz siceva i padanja po kabini", kazao je Alen Guštin nakon što je isprobao simulator. Alen je također naglasio kako redovito koristi sigurnosni pojas.

Prema riječima Stanka Kancelara tajnik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama upravo su ova iskustva i riječi građana koji su imali priliku isprobati simulator, dokaz uspješnosti ove akcije.

Simulator će tijekom ove akcije proći kroz desetak gradova diljem Istre s ciljem da se što više građana upozna kako s opasnostima u prometu tako o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji automobilom. Ovom akcijom zorno se potvrđuje opravdanost korištenja sigurnosnog pojasa za vozača i suputnike za vrijeme vožnje u vozilu.

Unatoč prvotnoj rezerviranosti, ova je akcija privukla mnogobrojne znatiželjne građane. Uz one koji su željeli isprobati simulator bilo je i "iskusnijih" vozača koji su, kažu, isprobali prevrtanje bez simulatora te to iskustvo ne bi voljeli ponoviti. Kako izgleda simulacija prevrtanja pogledajte u priloženom videu. (Tekst, foto i video: Darko Tumpić)

Roberta Franinović: Od prvog dana koristim sigurnosni pojas
Roberta Franinović: Od prvog dana koristim sigurnosni pojas

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa