TradInEtno: Slovenska etno grupa Vruja održala koncert bez putovnice

0
TradInEtno festival (Foto:Facebook)
TradInEtno festival (Foto:Facebook)

Treća večer TradInEtno festivala, koji se u Pazinu održava od 14. do 22. lipnja, protekla je u znaju kvalitetne etno glazbe u izvođenju renomirane slovenske etno grupe Vruja koja je pazinskoj publici već poznata iz prijašnjih nastupa. Standardna postava Vruje bila je proširena Noelom Šuranom, Zoranom Karlićen i Branimirom Šajina, članovima KUD Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, koji su pomogli Vruji u njihovom posljednjem albumu.

Album “Bez pašaporta” koji je Vruja prestavila glazbena je mješavina pjesama i njihovih glazbenih prijevoda koje su se nekada pjevale u Istri. Na Istru se u albumu i koncertu gledalo kao geografski, a ne politički pojam, a kako su isto tako putovale i pjesme, od tuda i naziv albuma. Tako su se mogle čuti i do četiri verzije iste pjesme, od toga da su otpjevane na tanko i debelo do toga da su odsvirane s mandolom i gitarom, ovisno o kojem su se dijelu Istre pjevale.

Više od sat vremena koncerta proteklo je u vrlo kvalitetnoj svirci i ugodnom ambijentu pazinskog kaštela, u kojemu je za potrebe TradInEtno festivala postavljena pozornica s vrlo zanimljivo dekoriranom kupolom. Na koncertu izostali su samo posjetitelji, kojih je bilo tek pedesetak, a što se može pripisati raznim drugim događanjima u okolici.

Ipak, publika je Vruju pozvala na bis, na kojemu su odsvirali i neke svoje starije pjesme, ali i ispunjavali glazbene želje publike. Za jednu od tih pjesama Noel Šuran i Zoran Karlić na pozornicu su pozvali djevojku iz publike koja je s njima na tanko i debelo otpjevala pjesmu “Jene mi noći”.

Tokom cijelog tjedna održavati će se radionice KoloNaOkolo i Ples na tavolac, a u petak i subotu ponovo slijede koncerti. (M.P.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa