Akcija Uskoka u Istri

Na meti istražitelja i fažanski načelnik Radomir Korać

26.07.2023 - 11:19

NOVO 14:45 Među uhićenima i predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Vodnjana Damir Iksrić. Opširnije...

13:15 Na meti istražitelja je i Infobipov menadžer Emil Ferjančić. Opširnije...

12:00 U realizaciji ovog složenog kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 40 policijskih službenika te se pretrage provode na više lokacija, priopćila je PU Istarska.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora, stoji u priopćenju istarske policije

11:30 Neslužbeno doznajemo da je riječ o širenju istrage iz starog slučaja nezakonitih legalizacija na području Vodnjana. U tijeku su pretrage u Vodnjanu, Banjolama i Fažani, a na meti istražitelja je i fažanski općinski načelnik Radomir KoraćSandra Pinzan i Ivan Stojkovski.

Da podsjetimo u srpnju 2022. godine DORH-u je podnesena kaznena prijava protiv načelnika općine Fažana Radomira Koraća, bivše savjetnice za prostorno planiranje i izgradnju Grada Vodnjana Dore Komparić i ovlaštenog arhitekta Dragana Štokovca, zbog navodnog krivotvorenja legalizacije nezakonito izgrađene vikendice u vlasništvu načelnika Koraća u Peroju, "na samo 200 metara od mora i s izvrsnim pogledom na Brijune".

Uglavnom, kako se tvrdilo u dopisu, Komparić je, postupajući po zahtjevu za legalizaciju podnesenom od strane treće osobe u Koraćevo ime, 15. svibnja 2018. godine donijela Rješenje o izvedenom stanju kojim je protivno zakonu ozakonjena nezakonito izgrađena zgrada Radomira Koraća na jednoj čestici u Peroju. To je, prema tvrdnjama iz dopisa, učinjeno iako su svi sudionici postupka bili svjesni da se radi o zgradi koja ne može biti legalizirana jer je izgrađena na oranici tek nakon 21. lipnja 2011 godine. Kao što je poznato, preduvjet za legalizaciju je bio upravo taj da je objekt sagrađen prije tog datuma.

No, još nije potvrđeno da je Korać pod istragom zbog te prijave.

*****

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora.

U realizaciji ovog složenog kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 40 policijskih službenika te se pretrage provode na više lokacija.

Tweet

Posljednje novosti