Održana prva manifestacija Kotačićima po Puli

0
Snimio: Alen Kalebić
Snimio: Alen Kalebić

U organizaciji Koturaljkaškog kluba Pula Inline 16. lipnja održana je prva po redu manifestacija Kotačićima po Puli. Ideja da se provozaju ulicama Pule svi na manjim kotačićima (role, rošule, skejtovi, romobili …) iskrsnula je u klubu te se brzo iz ideje realizirala u konkretan događaj. Start zakazan u 10 sati okupio je više od sto sudionika te brojne prolaznike kod slavoluka Sergijevaca u centru Pule.

Grad Pula i JU Pula Sport su podržali ovaj događaj, ali su se pridružile i brojne sportsko rekreacijske grupe građana i djece. Naime, svojim nastupima događaj su uveličala dječica iz plesnih skupina Društva naša djeca iz Pule, zumbaši i zumbašice iz udruge Get a life te cure iz plesne grupe Ulični ritam. Za animaciju i informiranje publike te puštanje super glazbe pobrinuo se DJ Phunk Lexx. Brojna publika okupila se u Pattinaggiu ne bi li podržali dječicu i srdačno pratili pljeskom svaki nastup.

Svoja umijeća pokazali su i najmlađi hokejaši KK Pula Inline, a posebno osvježenje koje su svi sudionici prihvatili je kratko prskanje vodom upravo po terenu SC Mirna tzv. Pattinaggiu.

„Ovo je samo početak. Oduševljeni smo velikim odazivom i radosni da smo vidjeli puno novih lica koja voze role, rošule, skejtove“, rekao je predsjednik kluba Arsen Lazendić – Lazo.

Veselje na licima djece i svih odraslih koji su se okupili na ovom rekreacijskom druženju je bilo neizmjerno. Falio im je, kako su rekli, onaj veći đir, koji je bio prvotno zamišljen iz centra po ulicama Pule na Lungomare, pa nazad u Pattiniggio.

„Zbog tehničkih i organizacijskih razloga nismo mogli osigurati vožnju ulicama po početnoj zamišljenoj ruti ali nadamo se da ćemo to uspjeti pripremiti za jesen. Vjerujemo da ćemo se okupiti u još većem broju jer neizmjerno je zadovoljstvo svih sudionika bilo posebno kad smo se priključili na Mletačku ulicu u slobodnom rolanju“, naglasio je Stanko Čačićović, dopredsjednik KK Pula Inline. Druženje članova i prijatelja KK Pula Inlinea je trajalo do 14-15 sati usprkos rastućoj temperaturi.

Zahvale idu velikoj podršci i aktivnom uključivanju svim članovima/cama Koturaljkaškog kluba Uljanik, pomoći prilikom vožnje prometnicama i osiguranju djelatnicima Policijske postaje Pula te strpljivim građanima Pule koji su veselo bodrili povorku kotačića kroz Pulu. (Foto: Alen Kalebić, Karmen Radetikio i KK Uljanik).

KK Pula Inline

Sportska neprofitna udruga osnovana 29. rujna 2010. godine, broji 60-ak aktivnih članova. Sredinom 2012. godine, točnije 30. lipnja, postaje prvak seniorskog prvenstva Hrvatske u inline hokeju. Tijekom iste godine ostvaruje još jednu pobjedu koja klub vodi u prvu A ligu inline hokeja.

Hokej je tradicijski sport grada Pule koji uskoro slavi stoljeće postojanja na ovom području. Klub svojim nastupima na prvenstvu i turnirima promovira hokej i rolanje te zdrav život kroz sport. Članovi kluba se zalažu za promociju rolanja ali i rošulanja te se time također podiže svijest mladih i građana Pule o važnosti i vrijednost u očuvanju tradicijskih sportova. Kontakt: Stanko Čačinović, 091 2113 100

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa