Stotinjak malih košarkaša na turniru u Sv. Petru u Šumi

0
Finalisti KK Radnik Križevci i KK Poreč
Finalisti KK Radnik Križevci i KK Poreč

Košarakaški klub Ghia Staff iz Pazina organizirao je, povodom 60 godina igranja košarke u Pazinu, košarkaški turnir za dječake rođene 2002. godine. Cjelodnevno druženje u dvorani osnovne škole u Svetom Petru u Šumi omogućio je u ime KK Ghia staff voditelj škole košarke Dario Lukšić. Za zapisničkim stolom pomagali su mu roditelji malih košarkaša, gospođe Baća i Ančić te gospodin Udovičić. Sve utakmice odsudio je pazinski seniorski bekovski dvojac, Dino Fonović i Ante Ćus.

Dojam je da su nakon turnira svi bili zadovoljni. Kod djece je jedino pitanje bilo je li draže dobiti pehare i medalje ili osladiti se slasnom pizzom od barba Sandija Merlete. 

Pobijedili su mali košarkaši KK Radnik Križevci. Pod vodstvom trenera Saše Šikića imali su najboljeg igrača turnira Matiju Kupreza, koji je potegao kada je trebalo i zasluženo su osvojili naslov prvaka. Drugoplasirani Porečani došli su pod vodstvom iskusnog trenera Mirka Potkonjaka i pokazali jedini ispravni put, od škole košarke stvarati ekipu za buduća vremena.

Trećeplasirana ekipa Crikvenica-Kraljevica (svaki po šest igrača) pokazala je, pod vodstvom trenera Kreše Kozlevačara, natjecateljsku čvrstinu i odlučnost. Čevrtoplasirana Stoja, čiji su igrači kao i domaći igrači pretežno mlađih godišta, pokazala je pod vodstvom Igora Valića odlučnost da razvija mlađe igrače.

Za igrače domaćina, KK Ghia staff,  pretežno mlađih godišta raspodijeljenih u dvije ekipe, ove utakmice bile su i debitantske. Prva ekipa je bila u jačoj skupini gdje je izgubila s pola koša od Crikvenice-Kraljevice, a s liderom KK Radnik ostvarili su najmanji poraz na turniru - 10 koševa razlike. No,  svi članovi obje ekipe ostavili su izvrstan dojam i nametnuli se treneru Neviju Ferenčiću, koji se "zalijepio" za klupu budući je morao voditi čak četiri utakmice!

Na turniru je sudjelovalo stotinjak malih košarkaša iz Pazina, Poreča, Pule, Crikvenice, Kraljevice i Križevaca
Na turniru je sudjelovalo stotinjak malih košarkaša iz Pazina, Poreča, Pule, Crikvenice, Kraljevice i Križevaca
Mali Pazinjani
Mali Pazinjani
Porečani su osvojili drugo mjesto
Porečani su osvojili drugo mjesto
Senior Dino Fonović i budući senior Erik Fonović
Senior Dino Fonović i budući senior Erik Fonović
Treneri na turniru
Treneri na turniru

Pazinjani rođeni 2001. na državnom prvenstvu

Neumorni voditelj pazinske škole košarke Dario Lukšić sa svojim pomoćnikom Neviom Ferenčićem nije se ni ohladio od turnira za 2002. godište, a već putuje za Zagreb na otvoreno državno prvenstvo dječaka s igračima rođenim 2001. godine. Nažalost, pazinsku talentiranu generaciju u Zagrebu čeka "skupina smrti" za ulazak među 16 najboljih.

Gia staff - dječaci 2001. godište
Gia staff - dječaci 2001. godište

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa