Osamnaestogodišnji mladić počinio četiri kaznena djela

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Ližnjana, pulska je policija utvrdila da je počinio četiri kaznena djela - dvije teške krađe, jednu  krađu i jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Mladića se sumnjiči da je tijekom noći s 14./15. siječnja, ispred obiteljske kuće u Ližnjanu, ukrao nezaključani automobil Renault 4, nakon čega je automobilom sletio van ceste kod uvale Kuje i prevrnuo se na krov, oštetivši time 44-godišnjaka iz Ližnjana za više tisuća kuna. Potom je tijekom noći s 18./19. siječnja, s kuće za odmor u Ližnjanu, ukrao oko 10 metara bakrenih oluka, čime je 65-godišnjaka iz Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Sljedeće večeri mladić je provalio u trgovinu u Ližnjanu, tako što je  razbio staklo trgovine i iz nje otuđio cigarete i alkohola pića, oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za zasad neutvrđen novčani iznos. Zadnje kazneno djelo, 18-godišnjak je počinio tijekom noći 18/19. ožujka, kada je  provalio u kuću za odmor u Medulinu, iz koje je ukrao televizor, oštetivši 23-godišnjakinju iz Medulina za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, mladić je u večernjim satima 12. lipnja, priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske, izvijestila je policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa