Jakovčić Flegu ustupio fotelju: Nadam se da ću ostati upamćen kao čovjek koji je puno napravio za Istru

0
Valter Flego i Ivan Jakovčić
Valter Flego i Ivan Jakovčić

Nakon 12 godine obnašanja funkcije istarskoga župana Ivan Jakovčić predao je županove dužnosti novom županu, Valteru Flegu. Naime, 7. lipnja u županovu uredu u Puli svečano su potpisali i stiskom ruke potvrdili primopredaju.

„Želim uspješan i sretan rad u vođenju Županije Valteru Flegu. Pred njim su izazovni trenuci, značajni za Istru, ali vjerujem da će kao novi župan on sjajno voditi Istru“, rekao je Jakovčić te se zahvalio medijima na zajedničkom radu i praćenju rada Županije.

„12 godina imao sam čast biti istarskim županom. Nadam se da ću biti upamćen kao čovjek koji je napravio značajne pomake u Istri“, izjavio je te istaknuo ulogu Istarske županije u jačanju identiteta Istre za koju vjeruje da je danas jaka hrvatska ali i europska regija.

„To uključuje stotine i tisuće malih i velikih programa koje smo u Istri zajedno učinili. Teško je bilo što posebno izdvajati, ali svakako je osnivanje Sveučilišta u Puli i niz infrastrukturnih projekata, od Istarskog Y do gospodarenja otpadom, otvaranje trgovačkog suda u Pazinu, uvođenja datuma Dana Istre i istarske himne, itekako značajno“, izjavio je župan na odlasku.

„Bilo je vrlo dinamično, a vjerujem da će biti još dinamičnije s energijom koju ima Valter jer novi ljudi i nove ideje uvijek su dobro došle“, rekao je ali i napomenuo kako očekuje i kontinuitet u onim programima koje su kreirali istaknuvši pulsku bolnicu i Brijuni Rivijeru kao vrlo značajna projekta, jedan za pitanje zdravlja a drugi za problem nezaposlenosti u Istri.

„Vjerujem da će to biti projekti kojima će se Istarska županija i dalje baviti“, dodao je na kraju.

Primopredaja izvršnih ovlasti u Istarskoj županiji
Primopredaja izvršnih ovlasti u Istarskoj županiji

Novi župan zahvalio se Jakovčiću koji je, kako je rekao, s puno energije i ljubavi upravljao Županijom. „Hvala na svemu dobrome i svim započetim idejama, projektima koje sam i u ovom primopredajnom zapisniku danas preuzeo“, rekao je i obećao nastaviti „ovaj naš istarski put na krilima demokracije i očuvanja našeg regionalnog identiteta ali i prilagodbe novim uvjetima koji nastupaju 1. srpnja ulaskom u EU“.

Obećao je Flego i da će „graditi mostove suradnje“ i biti otvoren za suradnju kako medijima tako i svim građanima ali i institucijama, gospodarstvu i Vladi RH: „Bit ću župan svih građana Istre i vodit ću računa o svakom djelu naše županije jer mi je svaki dio jednako važan i kao župan ću biti koordinator razvoja ruralnih sredina“, obećao je.

„Znate da je županija jedno izuzetno zahtjevno i operativno tijelo i naravno da jedan čovjek ne može sve to skupa raditi. Stoga se veselim i budućoj suradnji sa svojim zamjenicima i sa cijelim timom s kojim od ponedjeljka ulazim u ovaj izuzetno zahtjevan posao“, rekao je Flego.

Na kraju je napomenuo kako se veseli i činjenici da će imati kvalitetnu suradnju sa županijskom skupštinom koja se konstituira za desetak dana. „Želim poručiti da će vrata Županije biti otvorena i za ostale stranke i ljude koji se žele priključiti jednom tako optimističnom, konkretnom putu kakvog ću ja kao župan nuditi“, zaključio je novi istarski župan, Valter Flego. (Tekst i foto: Paola Albertini)   

Potpisom su novom županu predane ovlasti
Potpisom su novom županu predane ovlasti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa