U nedjelju vespe na buzetskoj Veloj šterni

07.06.2013 - 10:23
S prošlogodišnjeg susreta (foto: Darko Tumpić)
S prošlogodišnjeg susreta (foto: Darko Tumpić)

I ove godine u buzetsku starogradsku jezgru na jedan od najljepših trgova u Istri, Trg Vela Šterna, dolaze najpopularniji motocikli svih vremena - Vespe! Susret vozačica, vozača i ljubitelja Vespi započinje u nedjelju, 9. lipnja u 14 sati.

Organizator je MP Buzet Stari grad, a voditelji programa su djelatnici Radio Zone Buzet. Osim podijele nagrada iz natjecateljskog dijela, bit će upriličeno proglašenje najstarije Vespe, najljepše Vespe, Vespe koja je doputovala u Buzet iz najudaljenijeg kraja, te izbor za pripadnice ljepšeg spola vozačice Vespe.

Vespisti koji će sudjelovati na natjecanju, će u organiziranoj koloni otići u podnožje staroga grada i u 15:30 sati odvoziti dvije utrke koje se boduju za «Vespa Alpe Adria Cup 2013» na dionici ceste Sv Ivan Dol - Hep.

U 17 sati Radio Zona Buzet dodjeljuje posebno priznanje Denisu Novatu, svjetskom prvaku na harmonici triestini za izvođača koji se najviše emitira u emisiji «Domaće u 3» koja se emitira svaki radni dan u 15 sati već više od 10 godina.

U 17:30 sati, na pozornici, na Trgu Vela Šterna slijedi podjela nagrada i zabavni program.

Svi Vespisti koji u nedjelju dođu u Buzet, dobivaju kupon za besplatnu marendu i Favorit pivo.

Od Paperina do Vespe

U fazi projektiranja nazvali su je radnim nazivom Paperino (guskica). Kada je Enrico Piaggio ugledao gotovi model koji mu je ing. Corradino D'Ascanio pokazao nakon što je po njegovoj želji izvršio neke preinake uzviknuo je: «Lijepo, sliči na osu!» (talijanski vespa).  I ostalo je povijest…

Tweet

Posljednje novosti