David Smolica iz Šišana: vrsni automehaničar i predani otac

0
David Smolica, As i Ani
David Smolica, As i Ani

Već petnaest godina u Šišanu automehaničarsku radnju vodi David Smolica, koji je posao preuzeo od oca Žerara, koji, iako u mirovini, i dalje pomaže u radioni savjetom ili kakvom zahtjevnom intervencijom.

„Još kao klinac, kad su me pitali što ću raditi kad odrastem, uvijek sam odgovarao da ću biti automehaničar. Tata mi je automehaničar cijeli život. Uvijek sam s njim nešto prčkao u radioni. I to je tako ostalo“, priča nam David.

„Kod popravka auta, odnosno detekcije kvara nema pravila. Sve može biti zeznuto. Nekad je strašno puno vremena potrebno utrošiti za traženje kvara, kojeg onda riješiš za par minuta, a ponekad je obratno. Općenito, kod novijih automobila je kompleksnije naći kvar“, kaže naš sugovornik, koji u posljednje vrijeme popravlja i automobile stranaca.

 

„Ako je nešto hitno, strancima ću uvijek napraviti. No, prioritet su mi ipak stalni, domaći klijenti, koji uvijek dolaze kod mene“, nastavlja David. Na pitanje s kim je lakše raditi, kaže da nema pravila te da sve ovisi od čovjeka do čovjeka.

Onome tko u Šišan dođe prvi put, kaže, isplati se pogledati lokalitet Monte Madonnu ili Sveticu, s tvrđavom s pogledom na Kvarner. I naravno, vrijedi se okupati u kristalno čistom moru.

Osim auta, a više od njih, tko još igra važnu ulogu u Davidovom životu? „Imam kćerku Ani, a druga je na putu. Tu je i supruga Nicol i naš njemački ovčar As s kojim uživamo u dugim šetnjama“, zaključio je David Smolica. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: Facebook D. Smolica)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa