Ove subote

Znanstveni doručak u Puli donosi zanimljive radionice o bioraznolikosti

0

Partneri na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ sa zadovoljstvom najavljuju još jedan u nizu Znanstvenih doručaka, koji će se održati u subotu, 20. svibnja, od 9 do 12 sati pri Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI) te vezanom novoopremljenom Znanstvenom vrtu na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli.

Tema ovog doručka bit će biološka raznolikost te su organizatori pripremili zanimljive aktivnosti i radionice na tu temu.  Događanje kreće uz aktivnosti te animaciju Zemlje Zabave pri čemu će od 9 do 10.30 sati, djeca uz animatore, ali i stručno vodstvo, moći ubrati biljkice iz vrta te izrađivati herbarij koji mogu ponijeti kući kao lijepu uspomenu.

Od 10.30 do 11.30 u goste dolazi Andrea Ivančić, članica Zelene Istre, koja je pripremila zanimljive radionice i aktivnosti na temu biološke raznolikosti. Od 11.30 do 12.00  svi će zainteresirani sudionici moći poslušati uvijek dobro posjećeno meteo predavanje.

Pozivaju se odrasli i djeca da se pridruže u zanimljivim i veselim aktivnostima  u sklopu kojih će kroz igru i zabavu steći kvalitetna znanja i nova prijateljstva.

Sudjelovanje na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava. U slučaju kiše program će se odvijati u unutarnjem dijelu CPZI-a.

 

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (koja upravlja Centrom za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, udruga Matematičko društvo „Istra“, udruga Društvo za robotiku Istra, udruga Morski obrazovni centar Pula te Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o..

Ukupna vrijednost projekta  STEM udruga za popularni STEM“ je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda dok ostatak osigurava Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa