Miletić: Ovo je najveća pobjeda IDS-a od ’93.!

0
Nevija Poropat, Tedi Chiavalon i Boris Miletić
Nevija Poropat, Tedi Chiavalon i Boris Miletić

„Nakon '93. godine, ovo je najveća pobjeda IDS-a!“, izjavio je potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić, 5. lipnja, na tiskovnoj konferenciji u sjedištu IDS-a u Puli.

Zahvalivši se još jednom svima koji su sudjelovali na izborima, Miletić je kazao da je „Istra još jednom pokazala da je kulturna, multietična, demokratska i pitoma regija“.

„Istra ne prihvaća govor mržnje, podmetanja i klevete. To u Istri ne prolazi. Građani su, i ovaj puta, kaznili sve one koji su se služili ovim metodama“, kazao je Miletić.

„Nakon lokalnih izbora, moramo se okrenuti realizaciji naših zacrtanih ciljeva a to su, između ostalog, izgradnja nove Opće bolnice, nastavak izgradnje istarskog Ipsilona, studentskog kampusa, putničkog terminala u pulskoj luci, stavljanje u funkciju razvoja bivša vojna područja. Za to nam je potrebna snažna podrška Vlade“, smatra potpredsjednik IDS-a, koji vjeruje da to ujedno znači i bolji život za sve građane Istre.

Miletić je kazao da je jedan od glavnih razloga ulaska IDS-a u Kukuriku koaliciju bio program decentralizacije države, koja „može donijeti samo dobro“.

Naglasio je da ne misli isključivo na fiskalnu decentralizaciju, već i na decentralizaciju odgovornosti i prava.

„Moramo razmišljati o dobrobiti naših građana neovisno o političkim razlikama“, poručio je potpredsjednik IDS-a zaključivši da dijalog nema alternative, a Istra je premala da bi se dijelili.

Potpredsjednica IDS-a Nevija Poropat je istaknula kako su ovi izbori ponovno pokazali da je Istra politički stabilna, ali i da IDS zna voditi Istru te su zato naši sugrađani upravo nama dali povjerenje.

Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon također smatra da je IDS ostvario najveći izborni uspjeh.

„Od 472 vijećnika i vijećnica u Istarskoj županiji, IDS ih ima 242. Na vlasti smo u čak 19 općina, stoga je ova pobjeda povijesna“, kazao je Chiavalon te dodao: „Vratili smo povjerenje u Karojbu, Žminj, Sv. Nedelju, Sv. Lovreč i u Višnjan, a to su općine koje imaju ogromne dugove, no IDS je spreman preuzeti odgovornost za njih te ih stabilizirati.

„Veseli nas što imamo stabilnu većinu u Županijskoj skupštini, kao u Gradskom vijeću Pule, što nam omogućuje da odluke donosimo mirno i staloženo“, rekao je Chiavalon. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa