Igor Blagonić pobjednik foto ex tempore-a Pazin 2013

0
Nagrađena fotografija Igora Blagonića
Nagrađena fotografija Igora Blagonića

Igor Blagonić s fotografijom ruku koje izrađuju frulicu pobjednik je ovogodišnjeg 15. po redu foto natječaja koje Društvo likovnih stvaratelja Pazin upriličuje povodom Dana Grada Pazina. Drugu nagradu osvojila je Snježana Bratanović, dok je trećenagrađena Marina Puh. Pohvale za dokumentarnost dobile su Lili Lea Rušnjak, Snježana Bratanović, Davorka Flego i Doriano Orbanić. Izložba radova pristiglih na rapisani natječaj s temom „Pazinski samanj nekad i danas“ otvorena je u utorak, 4. lipnja u LG galeriji, a najboljima su uručene prigodne nagrade.

Ovogodišnji foto natječaj zajednički su organizirali Foto sekcija DLS Pazin i Udruženje obrtnika Pazin, a održao se kao foto ex tempore na dan pazinskog sajma 7. svibnja, kada su pazinski obrtnici organizirali manifestaciju Gastro okusi Istre te se oživjeo duh sajma iz 1860.

Izložbu je nakon prigodnih riječi predsjednice DLS Pazin Nade Putinja i predsjednika foto sekcije Zorana Kuhara, otvorila dogradonačelnica Grada Pazina Mirjana Galant. Galant je pohvalila originalnu ideju organizatora da se ovogodišnji foto natječaj održi kao ex tempore što je prema njenim riječima rezultiralo prekrasnim i vrlo emotivnim radovima.

U ime stručnog žirija Emina Svilar također je pohvalila ovakvu incijativu organizatora i naglasila kako se zbog ograničenog vremena natječaja prijavilo samo 11 autora sa 32 zanimljiva rada pa su svi izloženi na izložbi.

Nagrađeni autori i autorice su uz novčanu nagradu i plaketu organizatora dobili i poklon Udruženja obrtnika, malenu bukaletu. Izložba se u LG galeriji DLS Pazin može razgledati do 15. lipnja i to od ponedjeljka do petka između 10-12 i 18-20, a subotom 10-13 sati.
Igor Blagonić i Mirjana Galant
Igor Blagonić i Mirjana Galant

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa