Umag u lipnju postaje europski centar sportova na pijesku

31.05.2013 - 10:45
Natjecanja će okupiti više od 600 sudionika, a održavat će se na ukupno šest sportskih terena
Natjecanja će okupiti više od 600 sudionika, a održavat će se na ukupno šest sportskih terena
Nakon mnogobrojnih teniskih i nogometnih događanja koja su obilježila prvu polovicu godine, Umag će u lipnju biti u znaku sportova na pijesku. Grad će tijekom mjesec dana biti domaćinom čak tri međunarodna natjecanja koja će se održavati pod zajedničkim nazivom Umag Beach Games 2013, potvrđujući tako svoju poziciju grada sporta.

Odmjeravanje snaga u rukometu, odbojci i nogometu na pijesku bit će i idealan uvod u ljetnu sezonu zabave i opuštanja. Umag Beach Games 2013 održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Umaga, TZ Umag i Istraturista, a ulaz na događanja je besplatan za sve posjetitelje.

Natjecanja će okupiti više od 600 sudionika, a održavat će se na ukupno šest sportskih terena. Tako će se za rukomet i nogomet na pijesku koristiti dva pješčana terena u sklopu objekata Istraturista, uz dodatna dva gradska pješčana terena. Za potrebe natjecanja u odbojci na pijesku na ATP stadionu u Stella Marisu postaviti će se se montažni pješčani tereni, za vrhunski sportski doživljaj kako gledatelja, tako i samih natjecatelja.

Već od četvrtka, 30. svibnja do nedjelje, 2. lipnja na rasporedu je EBT Masters Final, završni turnir najboljih europskih ekipa u rukometu na pijesku, koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Organizacija ovog natjecanja u potpunosti je povjerena gradu Umagu koji je već dokazao zavidnu spremnost te visoku razinu profesionalnosti prilikom organiziranja velikih sportskih događanja. Na EBT Masters Finalu će sudjelovati ukupno osam muških i osam ženskih ekipa iz šest europskih zemalja. Ovim događanjem, Umag postaje prvi grad koji je organizirao sva europska natjecanja rukometa na pijesku na najvišim razinama.

U razdoblju od 20. do 23. lipnja na rasporedu je FIVB U21 World Championships, svjetsko prvenstvo za mlade do 21 godine u odbojci na pijesku, koje se u Umagu održava po drugi puta.

Već tjedan nakon, 28. i 29. lipnja Umag će ugostiti prijateljski međunarodni turnir u nogometu na pijesku Umag Beach Soccer Masters 2013. Uz europske reprezentacije svjetskih A i B skupina iz Njemačke, Nizozemske, Bugarske i Mađarske, prvi će se puta predstaviti hrvatska selekcija nogometaša na pijesku.

Organizacijom sportskih događanja na pijesku, Umag i Stella Maris postaju mjesta odlične zabave objedinjene sa zanimljivim sportskim događanjima, time pružajući atraktivne sadržaje namijenjene kako turistima, tako i lokalnom stanovništvu.
Tweet

Posljednje novosti