Križni put mladih Parenzana

'Hvala Gospodinu koji je sve to vodio i dao predivno vrijeme' (foto)

0

U subotu 1. travnja održan je 2. Križni put mladih Parenzana koji je okupio stotinjak sudionika iz čitave Istre pod organizacijom mladih Udruge Otvoreno Srce i Župe sv. Servula iz Buja. Križni put je započeo u Bujama na pješačkoj stazi Parenzana, a završio je u crkvi sv. Jurja u Tribanu, objavili su organizatori.

Molitvu svake postaje križnog puta predvodio je župni kapelan don Rafael Villergas Castaño, dok su mladi iz udruge čitali razmatranja. Svi sudionici dobili su zelene promotivne narukvice i tekstove pjesama koje su se pjevale između svake postaje uz pratnju župnika don Marcina Madeja na gitari.

Nakon završetka križnog puta, u predivnoj crkvi sv. Jurja u Tribanu održana je sv. Misa koju je predvodio župnik uz kapelana i župnika župa Kršete, Petrovije i Materade, don Carlosa Arturo Fonseca.

 

Ove godine izrađen i križ kojeg su mladi nosili, a izradio ga je Ilija Opačak i natpis ugravirala Marijana Vidović. Program je završio uz zakusku ispred crkve za koju su 10 vrijednih žena, domaćica pripremile odlične kolače.

"Zahvaljujemo svima od srca koji ste pomogli na bilo koji način u organizaciji i realizaciji. Najviše hvala Gospodinu koji je sve to vodio i dao nam predivno vrijeme!", objavili su organizatori na društvenim mrežama. (Foto: Facebook Udruga Otvoreno srce)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa