Zatvoren kultni restoran kod Umaga: 'Hvala vam na razumijevanju'

20.03.2023 - 11:15
Fabricio Vežnaver (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Fabricio Vežnaver (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Fabricio Vežnaver i njegova supruga Ljiljana zatvorili su poznati restoran Pergola. Na društvenim mrežama obavijestili su goste i partnere o novim izazovima koje su odlučili prigrliti i odluci da će ipak zatvoriti restoran u Zambratiji, piše Vana Babić za Dobru hranu s koje u nastavku prenosimo dio članka.

Vežnaver je posljednje dvije godine intenzivno radio na projektima razvoja i unaprijeđenja kvalitete gastronomije za trgovački lanac Tommy. Ove godine, Vežnaveri su se uključili u rad kompletne Tommy grupacije unutar koje su i pekarsko-slastičarska tvornica Bobis i mesna industrija Petason. Njihov fokus bit će istraživanje i razvoj proizvoda što je nemoguće raditi uz vođenje obiteljskog restorana gdje je jedini personal Ljiljana, Fabricijeva supruga koja je radila divne deserte u Pergoli i brinula o gostima te Fabricio koji je kuhao. Projekt koji su prihvatili zahtjeva njihov pun angažman i prisutnost u Dalmaciji.

 

- Ova odluka za nas predstavlja nove izazove i prilike za što vjerujemo da ćete biti uz nas i podržati nas u tom pothvatu. Naš rad i putovanja i dalje ćete moći pratiti putem društvenih mreža, što nas veseli jer možemo ostati u kontaktu. Hvala vam na razumijevanju i što ste bili uz nas svih ovih 27 prekrasnih godina. - objavili su Vežnaveri na službenoj starnici restorana Pergola.

Fabricio Vežnaver otvorio klasičnu konobu s ocem Rikardom još 1996., da bi je 2010., uz veliku pomoć supruge, počeo pretvarati Pergolu u pravi mali hedonistički raj... Jedno od njihovih najdojmljivijih jela bili su carpaccio od lista (kad mu je sezona) s prahom od maslinova ulja, zatim fregola sarda s vrganjima koja je bila pravi primjer comfort fooda, polusirovi škamp s kremom od jabuke i badema ili primjerice slane fritule s algama, napisala je Vana Babić za Dobru hranu.

Tweet

Posljednje novosti