Zavirite u vilu u Sv. Lovreču u kojoj je gotovo sve Made in Croatia

0
Foto: Studio Kliker/Jutarnji.hr
Foto: Studio Kliker/Jutarnji.hr

- Krajem 2020. godine, nakon zatvorenog svijeta oko nas uslijed pandemije koronavirusa, suprug i ja smo odlučili investirati u kuću za odmor u Istri. Ideja je bila da ju rentamo tijekom ljetnih mjeseci, a u proljeće i jesen bila bi rezervirana za naš obiteljski odmor, govori Aida Librenjak, vlasnica Ville Libreto koja se nalazi u Svetom Lovreču Pazenatičkom, piše Jelena Cvetko za Jutarnji.hr s kojeg u nastavku prenoismo članak.

Iako je odabir lokacije bio slučajan, pokazao se odličnim budući da je pitoreskni srednjovjekovni gradić na raskrižju puteva, u blizini većih gradova, obale i lokalnih aktivnosti, a istodobno u prekrasnom pejzažu.

- Istra je zaista čudesna, kao da prijeđete u neki drugi svijet nakon prolaska kroz tunel Učka. Ljudi su divni, ljubazni i profesionalni, a svaki put kad smo tamo, otkrivamo nešto novo. Istra je bila moj izbor, ali se i suprug vrlo brzo sa mnom složio - kaže Aida, prepričavajući nam kako su igrom slučaja "upali" u gotov projekt za tri vile koji je upravo bio u fazi pred predavanje dokumentacije za građevinsku dozvolu.

 

- To nam je omogućilo da dodamo neke detalje, kao primjerice solarne ploče, što mi je bilo jako bitno. Inicijalni tlocrt je sam po sebi bio super, a radila ga je firma Projekt Poreč - kaže vlasnica, dodajući kako je gradnja započela u lipnju 2021., godine, a već su lani imali prve goste.

Kuća je površine 130 metara kvadratnih, a sastoji se od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i izlazima na terase te dodatnom sobom koja je zamišljena za odmor i zabavu sa stolnim nogometom, pikadom i igraćom konzolom. U toj sobi je i trosjed na razvlačenje, tako da je ukupni kapacitet vile osam osoba.

Iz dnevnog boravka izlazi se na terasu, gdje su natkriveni roštilj i blagovaonski stol, zatim vrtni namještaj, ležaljke i sve potrebno za komfor oko bazena dimenzija 10 x 3,1 metra. Cijelo imanje prostire se na 990 metara kvadratnih, a sadrži i vanjsku igraonicu za djecu s dvije ljuljačke i toboganom te stol za stolni tenis.

- Interijer sam sama uredila, a inspiracija je krenula od ‘InDizajna‘, gdje sam vidjela Studio tapete Josipe Maras, danas pod nazivom Studijo Wallart, i oduševila se. One su bile startna pozicija iz koje sam sve dalje gradila. Silno sam željela koristiti čim više domaćih brendova pri uređenju - ističe Aida, piše Jelena Cvetko za Jutarnji.hr gdje pogledajte više fotografija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa