Premijer Plenković otvorio 9. Međunarodni sajam 'S klobasicom u Europu'

0
Ivica Milotić i Andrej Plenković
Ivica Milotić i Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković 17. ožujka otvorio je  9. Međunarodni sajam 'S klobasicom u Europu' u Sv. Petru u Šumi. Svečanost je održana u Hrvatskoj kući kobasica gdje su ujedno proglašeni najbolji proizvođači.  

Šampion Sajma je tvrtka Histris iz Sv. Petra u Šumi  s kobasicom od jelena s tartufima. Pobjedničku kobasičarsku štafetu – pehar iz ruku premijera Plenkovića u ime tvrtke preuzeo je Ivica Milotić.

 

Evo koji su šampioni u jedanaest kategorija koje, uz ostale izlagače, može potražiti na Sajmu 18. i 19. ožujka!

Histrisova kobasica od jelena s tartufima pobjednik je u kategoriji kobasica i salama s tartufima. Najbolju istarsku salamu kosnicu ima Milan Udovičić iz Sv. Petra u Šumi, najbolju istarsku kobasicu tvrtka Premes Tinjan, a najbolju istarsku kobasicu napravljenu na starinski način napravio je Anton Marić iz Kanfanara. Šampionski kulenovu seku naći ćete na štandu tvrtke Brčić Vrbanja, šampionsku slavonsku kobasicu na štandu tvrtka Kulen Novosel, Gat, Belišće, a pobjednik u kategoriji salama i kobasica od divljači je tvrtka Lovski Čazma sa salamom od jelena. 

Unegački salamin OPG-a Franjul iz Sv. Petra u Šumi šampion je u kategoriji salama i salamina, kobasica s teranom pazinskom Pisiniuma šampion je među specifičnim kobasicama i salamama, konavoska kobasica OPG-a Vlahe Đivanovića iz Konavla pobjednik je kategorije 'S klobasicom u EU', a u međunarodnoj kategoriji pobjednik je salama Milana Janežiča iz Škocjana u Sloveniji. (Tekst i foto: Robi Selan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa