Barbara Ban studentima predavala o kretivnom pisanju putopisa

0

U okviru putopisnih kolegija na Interdisciplinarnom studiju Kultura i turizam pri Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, putopisna blogerica i novinarka Barbara Ban održala je ovog tjedna zanimljivu putopisnu radionicu na kojoj je studentima predstavila svoj blog Hello Istria i uputila ih u tajne kreativnog pisanja putopisnih, novinarskih i publicističkih tekstova.

Studente je posebno zanimao način opreme i uređivanja putopisnog bloga, važnost kvalitetnih fotografija i male tajne spisateljskog zanata kojima je moguće privući brojne čitatelje na društvenim mrežama, objavili su iz FET-a.

 

Gostujuća predavačica zainteresiranoj je publici savjetima pomogla i u uređenju studentskog bloga Kulturizam, na kojem će studenti tokom semestra objavljivati svoje reportaže, izvještaje i putopise, usavršavajući se u pisanju putopisnih, publicističkih i turističkih promotivnih tekstova.

Putopisne radionice nastavljaju se već sljedeći tjedan studijskim posjetom Sveučilišnoj i Mornaričkoj knjižnici, gdje će studenti istražiti posebne zbirke rijetkih putopisa na temelju kojih će kreirati inovativne kulturno-turističke itinerere temeljene na vrijednoj lokalnoj baštini, objavili su iz FET-a. (Foto: fet.unipu.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa