Utrka Istria300 podiže ljestvicu

0

U svojoj trećoj godini Istria300 podiže ljestvicu kvalitete. Nakon 850 sudionika na premijeri i 1.500 prošle godine, ove je godine, sedam mjeseci prije početka, rasprodano već 2.100 startnih mjesta te ih je na raspolaganju ostalo još samo 400. Zbog velike je potražnje ponovno povećan maksimalan broj sudionika te ove godine po prvi put iznosi 2.500, što Istriu300 čini najbrže rastućim događajem cestovnog biciklizma u Europi.

„Ograničenjem broja sudionika osiguravamo vrlo visoku kvalitetu događaja“, poručuje direktor utrke Vladimir Miholjević

 

Nakon kratkog vremena Istria300 već je postala hrvatska, a posebno istarska perjanica. Zbog međunarodne pozornosti i nadasve velike popularnosti u Austriji i Njemačkoj, iz kojih zajedno dolazi 1.400 sudionika, manifestacija je najbolja reklama za Istru i grad Poreč. „Pozicionirajući se kao biciklistička destinacija s događajima kao što je Istria300, možemo oživjeti predsezonu i posezonu te je savršeno promovirati na međunarodnoj razini“, pojašnjava direktor događaja Julius Rupitsch.

U trećoj godini, međutim, ne bi trebalo biti samo više sudionika nego i još više kvalitete. „Iako na popisu prijavljenih imamo već sudionike iz 32 države, želimo da Istria300 bude još primamljivija međunarodnoj publici“, ističe Vladimir Miholjević. „U tu ćemo svrhu poduzeti sve potrebno kako bismo sudionicima ponudili sve bolje i bolje iskustvo“, dodaje direktor događaja Julius Rupitsch.

Koncept koji cestovnim biciklistima daje punu fleksibilnost ostaje isti: postoje tri rute, ali samo je jedna startnina. Svaki sudionik na stazi može odlučiti hoće li voziti 156, 230 ili 300 kilometara – ne može biti jednostavnije.

Isto vrijedi i za cijeli boravak. Zahvaljujući promotivnom kodu, tijekom vikend-događaja sudionici štede novac u odabranim Valamarovim hotelima. Rani doručak tri sata prije starta i mogućnost čuvanja bicikala u sobama upotpunjuju Valamarovu uslugu, u skladu s njihovim sloganom 'Valamar loves Bike'.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa