Nova galerija u Puli: Zavirite u Singular i otkrijte suvremenu umjetnost kroz oči stranih izlagača

0
Skulptura Mika Natrija
Skulptura Mika Natrija

Novootvorena galerija za suvremenu umjetnost Singular Pulu je za još malo kulture obogatila 3. svibnja kada je započela sa svojim programom. Koncept galerije je "jedan umjetnik - jedan rad", a djelo koje je izloženo moguće je promatrati s ulice kroz veliki prozor galerije. 

Galerija, smještena u samom centru, u ulici Castropola broj 51, međunarodni program posvećuje svakom slučajnom i namjernom prolazniku, no ako niste u mogućnosti prošetati ulicom, program možete pratiti na internet stranici www.singulargalerija.com

Prvi umjetnik predstavljen u galeriji je finski umjetnik Mika Natri. Natri je skulpturu Posljedica/Consequence izradio tijekom boravka u sklopu programa umjetnika u gostima. 

„Posljedica propituje naš odnos prema prirodi  - način na koji ju koristimo kao neiscrpan izvor materijala i istovremeno kao sve -prihvaćajuće smetlište. Materijali od kojih je napravljena Posljedica su naplavine i plastika koje su skupljene s plaža Jadrana. Djelo je stvoreno u Puli, posebno za galeriju Singular ali istovremeno je univerzalnog karaktera; zagađenje ne poznaje granice, utječe na sve nas“, rekao je Mika Natri o svom radu.

Umjetnici u programu galerije za 2013. uz njega su Pavel Ivančic, Ville Lenkkeri, Matthew Monteith, SofijaSilvia, Jiři Petrbok, ILIA, Marketa Othova, Iva Kostrenčić, Zoran Janjetov i kolekcija Marino Cettina, izvijestili su nas voditelji galerije Silvia Potočki Smiljanić (SofijaSilvia) i Ilija ILIA Smiljanić. (Paola Albertini)

Pogled s ulice na skulpturu u galeriji
Pogled s ulice na skulpturu u galeriji

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa