Nova Puljanka

'Novi grad, nova zemlja, ali ipak nešto poznato'

0
Olesia Rusinova (foto: HRT)
Olesia Rusinova (foto: HRT)

Olesia Rusinova profesionalna je glumica iz Odesse. Izbjegla je s obitelji u Pulu prošle godine na proljeće. Novi grad, nova zemlja, ali ipak nešto poznato - kazališne daske. Društveni centar Rojc i alternativno kazalište Dr. Inat širom su otvorili vrata mladoj umjetnici, piše Jana Radić za HRT s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

- Željela sam glumiti tako da ne mogu u životu bez ovoga, ovo je moj život. Kazalište je moj život. Prvo što sam učinila, došla sam u nedjelju, a u ponedjeljak ujutro bila sam u Rojcu, rekla je Olesia Rusinova, redateljica i glumica.

 

Prošle godine Olesia je u Puli izvela predstavu "Ukrajinska godišnja doba" koja na iznimno emotivan način progovara o strahotama rata. Sada mlada umjetnica propituje koliko smo iskreni u iskazivanju osjećaja. Predstava "I, kako si ti?" njezin je autorski projekt.

- Oko svega smo se razumjeli upravo zbog te umjetnosti, meni je jako lijepo kad je Olesia rekla sad sam došla ovdje i sad sam doma i to je to, to je ta rečenica. Tamo gdje si u kazalištu, tamo si doma, izjavila je Sabina Aličić Butković, članica kazališta Dr. Inat, napisala je Jana Radić za HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa