Istarski boćari uspješni na prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom

22.05.2013 - 08:21
Davor Komar prima pehar naslova ekipnog prvaka Hrvatske
Davor Komar prima pehar naslova ekipnog prvaka Hrvatske

U Zagrebu je u subotu 18. svibnja 2013. godine održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom gdje su boćari našeg Kluba bez ijedne izgubljene utakmice osvojili dva zlata - prva mjesta, od ukupno tri moguća i dvije bronce/treća mjesta od ukupno tri moguće.

Zlato u kategoriji BC1/BC2 pripalo je ekipi Istrijane u sastavu, Goran Brala, Lara Dabić i Krunoslav Zujić.

Zlato u kategoriji BC4 pripalo je paru Istrijane u sastavu Davor Komar i Melisa Osmanović.

Broncu u kategoriji BC3 pripalo je paru Istrijane u sastavu Damir Fatušić i Samanta Lukšić.

Broncu u kategoriji BC4 pripalo je paru Istrijane u sastavu Gordana Kuhar i Dubravka Jeromela.

Bodovanjem četiri osvojenih medalja (3 boda za prvo mjesto, 2 boda za drugo mejsto i 1 bod za treće mjesto), naš je Klub sukladno propozicijama Hrvatskog paraolimijskog odbora postao Ekipni prvak Hrvatske u 2013. godini.

Naš je Klub inače kao i dosadašnjih godina, bio jedan od najbrojnijih Klubova ovog prvenstva sa dvanaest prijavljenih sportaša.

Boćari našeg Kluba ujedno su vodeći i u pojedinačnom prvenstvu Hrvatske nakon odigrana dva kola u Zagrebu i Požegi, nakon čega slijedi treće kolo u Rijeci, završno četvrto kolo u Puli, te KUP Hrvatske u Đakovu.

Članu Kluba - boćaru Davoru Komaru inače Hrvatskom reprezentativcu i peterostukom prvaku Hrvatske, ovo je šesta uzastopna medalja na prvenstvima Hrvatske, a Komar je trenutno bez ijedne izgubljene utakmice vodeći i u pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Nakon ovog prvenstva slijedi Komarov odlazak na međunarodni turnir u Češku (Prag, 30.5. - 02.06.) te kamp/priprema i odlazak na Europsko prvenstvo u Portugal od 15. do 23. lipnja 2013. godine.

Tweet

Posljednje novosti