Vinar pravomoćno osuđen

Zatvor u Puli dobio još jednog poznatog 'stanara' iz Istre

16.02.2023 - 18:19
Zatvor u Puli (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Zatvor u Puli (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Zatvor u Puli ovih je dana dobio još jednog poznatog 'stanara'. Poznati vinar iz Zamaskog dola koji je 24. kolovoza prošle godine uhićen zbog serije provala na Poreštini, pravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora, od čega će šest mjeseci provesti u pulskom zatvoru, a preostalih godinu dana dobio je uvjetno s rokom kušnje od pet godina. Dakle, ako u idućih pet godina napravi bilo kakav krimen, vratit će se u zatvor na odsluženje preostalih 12 mjeseci kazne. 

 

Ovog 60-godišnjaka iz Zamaskog dola, poznatog po fešti koju je tradicionalno organizirao za Martinje, porečka policija je prije šest mjeseci privela zbog dva kaznena djela teške krađe i dva pokušaja teške krađe.

On je 1. kolovoza 2022. u jutarnjim satima u Rakovcima provalio u kuću za odmor iz koje je otuđio novac čime je 33-godišnjeg Nijemca oštetio za nekoliko tisuća kuna. Iste je noći također u Rakovcima ušao u prostorije kuće za odmor iz koje nije ništa otuđio.

Svoj pohod nastavio je u Rovinjskoj ulici u Poreču 24. kolovoza u ranim jutarnjim satima kada je nasilno otvorio ulazna vrata kuće u kojoj se nalazio 51-godišnji Nijemac, te je ukrao više stotina kuna, da bi ga nakon toga policijski službenici zatekli po izlasku iz kuće u ulici Maura Gioseffija u Poreču u koju je također pokušao provaliti i ubrzo uhitili. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti