Rovinjka Martina Ukić dobitnica nagrade Zlatni grudnjak za oblikovanje ambalaže

21.05.2013 - 11:22
Nagrađena Martina Ukić (Foto: Gordan Ukić)
Nagrađena Martina Ukić (Foto: Gordan Ukić)

Rovinjka Martina Ukić, studentica treće godine vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na ovogodišnjem je 15. međunarodnom festivalu kreativne komunikacije Magdalena, održanom prošlog vikenda u Mariboru, za svoj rad u kategoriji oblikovanja ambalaže pod nazivom "Sjeme" osvojila glavnu nagradu festivala ˝Magdalena˝ i nagrade "Golden bra - Zlatni grudnjak" za u kategoriji oblikovanja ambalaže.

Upitali smo Martinu da nam pobliže opiše nagrađeni proizvod i ideju za njega.

„To sam radila u sklopu fakulteta, pa sam odabralo to kao zadatak - raditi ambalažu za sjeme da ne bude baš etiketa za vino ili slične proizvode“, rekla je napomenuvši kako je željela promijeniti estetiku za sjeme koje od devedesetih ima istu ambalažu.

„Ovaj je proizvod netipičan, nesvakidašnji pa mi je to bilo zanimljivo, osmisliti za njega ambalažu“, rekla je Martina koja je htjela da bude vidljivo da se u ambalaži nalazi sjeme, a trokut joj se učinio praktičan jer lijepo stane u ruku i s njega se samo otkine vrh.

Prema riječima predsjednika žirija Roberta Ilovara, Marini je dodijeljena nagrada jer je na simpatičan, ali istovremeno i elegantan način dizajnirala funkcionalno rješenje za moderan proizvod.

Martina je trenutno posvećena diplomi, a potom se nada poslu. „Ne znam hoću li otići u Zagreb ili možda negdje vani, ali ne bi imala ništa protiv ni raditi doma, u Rovinju, bilo gdje u Istri. Ovdje vidim puno potencijala za rad na dizajnu, Istra za razliku od Dalmacije gdje studiram, tome dosta posvećuje pažnju“, rekla nam je Martina. (Paola Albertini)

Martina je nagrađena za oblikovanje ambalaže za sjeme
Martina je nagrađena za oblikovanje ambalaže za sjeme

Slavodobitnica s članovima žirija
Slavodobitnica s članovima žirija

Tweet

Posljednje novosti