istrani u zagrebu

Čak je i konobarica govorila stihove i sve nasmijala

0
Maja Heršak, Oka Pažanin, Mario Viscovich i Gracijela Putina
Maja Heršak, Oka Pažanin, Mario Viscovich i Gracijela Putina

Proteklog vikenda, uoči Dana zaljubljenih, istarski pjesnici i pjesnikinje otputovali su u Zagreb gdje su uz 80-ak kolega iz cijelog svijeta promovirali zajedničku zbirku pjesama koja govori o ljubavi. To je već 12. projekt 'Kulture snova'' iz Zagreba.

Na literarnom natječaju je prošlo 150 pjesama i njihovih autora iz Hrvatske, Italije, SAD-a, Francuske, Njemačke, Švedske, Danske, Španjolske, Australije, Srbije, Slovenije i BiH-a. Pod budnim okom Zdravka Odorčića, idejnog začetnika i voditelja Kulture snova, kroz program ih je vodila Maja Heršak, a u prvom djelu večeri Vesna Premer koja je predstavila Maju Ivković, spisateljicu iz Trsta i njenu novu zbirku pjesama: ''Princeza od pera i Zmaj od snova'', u izdanju "Kulture snova" iz Zagreba.

Zadnju pjesmu ''Da li ti je itko poljubio srce'' kazivao je Zdravko Odorčić, njen autor, a za zabavni dio programa su se pobrinuli Neven Dužević na pijaninu, Vladimir Georgev Bugi i Andrea Baković.

 

Svi spomenuti su ujedno i pjesnici, kao i svestrani umjetnici. Čak je i konobarica kafića Kulturnog centra Multimedia u Kranjčevićevoj, gdje se promocija odvijala, govorila svoje stihove i sve ostavila bez daha - od smijeha.

Domaći orahovac iz Istre i kolači iz Zagreba kružili su prepunim Kulturnim centrom multimedia. Rastali su se uz tople zagrljaje u kojima su sa sobom ponijeli poklone, cvijeće, emocije i novu zbirku koja je puna ljubavi. (Tekst i foto: Gracijela Putina)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa