Nenad Kuftić ponovno izabran za predsjednika udruge Istarski Eko Proizvod

0

U Puli je, u prostorima Istarske razvojne agencije, 22. studenog održana izborna skupština udruge „Istarski Eko Proizvod“. Na skupštinu su bili pozvani članovi osnivači, kao i novi  članovi  koji su registrirani u Upisniku ekoloških proizvođača kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Udrugu čine registrirani proizvođači ekoloških proizvoda s područja Istarske županije, a radi zaštite prirodnih vrijednosti Istre te razvoja ekoloških i socijalno prihvatljivih gospodarskih djelatnosti.

Na skupštini je bio prezentiran izvještaj o dosadašnjem radu, financijski izvještaj kao i program rada Udruge za 2012 godinu. Članovi su se osvrnuli na manifestaciju „Pazi što jedeš“,  koja je održana u Pazinu 19. studenog u organizaciji Etnografskog muzeja Istre iz Pazina, s naglaskom da se obilježi svjetski dan dijabetičara i nizom predavanja o zdravoj prehrani ukaže na važnost ekološke proizvodnje hrane, te su izneseni pozitivni stavovi kao i želja da takva manifestacija preraste u tradiciju.

U suradnji s Tržnicom iz Pule kreće se i u ostvarivanje projekta, kojeg su potaknuli predsjednik Nenad Kuftić i direktor tržnice Renato Perc, da ekološki proizvođači jednom mjesečno zajednički nastupe sa svojim proizvodima, kako bi se i na taj način promovirala ekološka proizvodnja i približila građanima.

Nenad Kuftić upoznao je članove Skupštine s radom Povjerenstva za ekološku proizvodnju pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, čija je zadaća praćenje razvoja, davanje stručnih mišljenja i prijedloga u ekološkoj proizvodnji te provođenje akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2011.-2016. godine.

Od osnivanja Udruge  protekle su dvije godine u kojima se relativno dosta napravilo i članovi Skupštine su se složili da se od osnivanja krenulo vrlo dobro, ali i da se može napraviti puno više, te da treba nastaviti kontinuitet rada u ovom sastavu uz proširenje Upravnog odbora sa pet na sedam članova. Za predsjednika Udruge jednoglasno je ponovno izabran Nenad Kuftić, dopredsjednicu Biserka Banković-Akelić, dok su ostali članovi Upravnog odbora Vilim Belović, Damir Janušić, Ranko Martinović, Armanda Sirotić i Jakob Turnšek. Za tajnika Udruge izabran je Boris Šuran.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA