'planira se gradnja desetak vila'

Humci govore o svojoj zimskoj idili. Hoće li tako i ostati?

0
Linda Ahel (foto: HRT)
Linda Ahel (foto: HRT)

Hum velikim čine njegovi stanovnici. A njih je točno 28. - Ovaj mir zimi, kad nije toliko turista i da možeš malo predahnuti, rekao je Aleksandar Merlak te dodao kako mu je puno Hum draži zimi, javlja Marko Percan za HRT u reportaži iz najmanjeg grada u Istri. Prenosimo dio u nastavku.

Mobilna trgovina dolazi samo jednom tjedno. - Nudi se svašta, sve što trgovina ima, rekao je trgovac Robi Pernić.

Mali Humljani pak iz škole se vraćaju kombijem. - Sviđa mi se jer imam puno prijatelja, rekao je Filip Blagonić. - Ne možeš se izgubiti i sviđa mi se šuma. Može se ići šetati, kazala je Andrea Nežić. A hoće li tako i ostati? Kako doznaje HRT, u okolici se planira gradnja desetak vila za odmor, a u obližnjoj dolini - brana.

 

- Globalni projekti su nam sve bliže, strah nas je da će se izgubiti ta naša priča oko našeg Huma, rekao je humski župan Toni Perčić. Jer Hum već ima svoj muzej. Cijela priča muzeja se vrti oko biske. Svaki posjetitelj sam si puni bocu. - Napunite si svoju bočicu biske, lagano stavite čep i onda sve to zatvorite u staroj čepilici, objasnila je Linda Ahel, voditeljica muzeja, javio je HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa