Grubišić, Curić i Otočan posjetili poljsku regiju Malopolska

0
Istarska delegacija u Krakovu
Istarska delegacija u Krakovu

Zamjenik župana Istarske županije Vedran Grubišić i pročelnici županijskih upravnih odjela za turizam i međunarodnu suradnju i europske integracije Branko Curić i Oriano Otočan 22. studenog su završili svoj trodnevni službeni posjet poljskoj regiji Malopolska.

Obzirom na sličnosti Istre i Malopolske, nizom susreta u Krakovu istarsko je izaslanstvo promoviralo naš turizam, iniciralo druge oblike suradnje, te s Poljacima potpisalo Sporazum o suradnju dviju regija.

Budući da je Poljska najjača zemlja u korištenju sredstava iz fondova Europske unije, može biti od koristi kao dobar primjer iz prakse i za Istarsku županiju. Tim više, jer je jedno istarsko izaslanstvo već bilo u toj regiji na studijskom putovanju, gdje su im domaćini održali brojna predavanja i predstavili infrastrukturne projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU, poput rudnika soli koji je pretvoren u svjetsku turističku atrakciju. Iskustva Poljske u izgradnji ove turističke atrakcije Istarskoj bi županiji mogla poslužiti za uređenje podzemnog grada u Labinu, priopćeno je kabineta istarskog župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA