Istra i Vojvodina zajedno u Briselu

Flego: 'EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane'

0
Ivan Jurić, Ilha Kyuchyuk, Bojan Kostreš i Valter Flego
Ivan Jurić, Ilha Kyuchyuk, Bojan Kostreš i Valter Flego

Bojan Kostreš, predsjednik socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na poziv zastupnika Valtera Flega (IDS/Renew), sudjeluje u dvodnevnom posjetu Europskim institucijama. Cilj posjeta je približavanje Srbije Europskoj uniji, kao i približavanje LSV-a Europskim liberalima. Tim povodom, susreo s i s predsjednikom ALDE stranke, Ilhanom Kyuchyukom.

 „Posjetom Europskom parlamentu, izvjestitelju liberala za Srbiju - Klemenu Grošelju, kao i predsjednici Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU u Europskom parlamentu, Alessandri Moretti, LSV je jasno pokazao da je proeuropska Srbija jedino što želimo ponuditi našim građanima. Mir i stabilnost, ali i budućnost Srbije su u našim rukama. Iz Brisela šaljemo jasno poruku, tražimo prihvaćanje sveobuhvatnog plana o rješavanju spornih pitanja između Srbije i Kosova. Želimo li istinski normalnu, progresivnu i europsku Srbiju ovo je jedini ispravan put.“ - naglasio je Kostreš.

 

Flego je povodom susreta dodao: „EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane. Novom Strategijom proširenja EU, spremni smo dati novih zamah pregovorima sa Srbijom. Međutim, Srbija mora jasno uskladiti svoje vanjskopolitičke ciljeve s ciljevima EU-a te riješiti pitanje Kosova. Unošenje bilateralnih problema u zajednicu 27 zemalja, nikome više nije u cilju. - dodao je Flego.

Flego i Kostreš složili su se da je ovaj trenutak prijelomnica po pitanju ulaska Srbije u EU. Mir i europska perspektiva neophodni su za život građana. Srbija je danas četvrta najsiromašnija europska država. Želimo li promjene „cjelokupna proeuropska opozicija, mora skupiti hrabrosti i jasno zahtijevati progresivne promjene“  - zaključio je Kostreš, a Flego dodao: jedino na taj način, još uvijek možemo ostvariti europski plan o ulasku Srbije u EU s novim sazivom Europskog parlamenta i Komisije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa