daus o željeznici u istri:

'Stari vlakovi, kašnjenje, opasni i neosigurani cestovni prijelazi'

0
Emil Daus u Saboru
Emil Daus u Saboru

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus u Saboru je 18. siječnja ponovno upozorio na katastrofalno stanje željezničke infrastrukture u Istri, potaknut željezničkom prometnom nesrećom koja se prije nekoliko dana dogodila u Puli i gdje je samo splet sretnih okolnosti omogućio da ne prođe s težim posljedicama. Sreća u nesreći je da se nemili događaj zbio u večernjim satima, kada nije bilo ni prometa, ni pješaka.

Upitao je koliko se još željezničkih nezgoda mora dogoditi prije nego država reagira te podsjetio na činjenicu da IDS već godinama konstantno upozorava na problem starih vlakova i katastrofalnog stanja željezničke infrastrukture u Istri, kao i potrebe modernizacije pruge.

 

- Stari vlakovi, kašnjenje tih vlakova, opasni i neosigurani cestovni prijelazi, nažalost i tu je bilo prometnih nezgoda i sa smrtnim posljedicama zadnjih godina, kazao je Daus te ukazao da su neki dijelovi infrastrukture još iz doba Austro- Ugarske od prije 140 godina, koje se samo malo obnavljaju te naglasio da nema brze, kvalitetne i sigurne vožnje te kako djeca često kasne u školu.

Napomenuo je kako u ime IDS-a traži hitnu intervenciju države u novije, sigurnije vlakove, pojačano održavanje i dodatno investiranje u sigurnost željezničkog prometa u Istri i to odmah jer se radi prvenstveno o ljudskim životima, ali  o pruzi po kojoj će, ako bude napravljena kako treba - kvalitetna i moderna, dolaziti turisti.

Smatra kako ne postoji alternativa za modernizaciju istarske pruge, za početak prema Divači, gdje će se spojiti na europsku mrežu željeznica, koja je mnogo modernija, brža i sigurnija od naše u Istri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa