Valter Flego u Buzetu osvaja 70, Damir Kajin 21 posto glasova

15.05.2013 - 14:57
Damir Kajin i Valter Flego (foto: Glas Istre)
Damir Kajin i Valter Flego (foto: Glas Istre)

Nakon istraživanja agencije Ipsos Puls, objavljenog početkom svibnja, prema kojima Damir Kajin, u borbi za novog istarskog župana, zaostaje desetak posto u odnosu na Valtera Flega – ista je agencija, krajem travnja, provela istraživanje među žiteljima Buzeta.

Prema tom istraživanju, u Buzetu nema dvojbe – Valter Flego je odavno pridobio većinu glasača i odnosi pobjedu u tom gradu sa premoćnih 69,6 %. Damir Kajin osvaja 20,7% dok je neodlučnih 9,8%. Istraživanje je obavljeno na uzorku od 300 ljudi.

Po pitanju izlaznosti na izbore, čak 62,6 % ispitanika najavilo je da će sa sigurnošću glasati, dok je onih koji nisu sigurni u svoj dolazak pred glasačke kutije 21,8%. 15% ispitanika podijeljeno je između onih koji vjerojatno ili sigurno neće izaći na glasanje, dok je neodlučnih svega 0,6 %.

Prema rejtingu stranaka, rezultati krajem travnja u Buzetu ne odudaraju previše od onih dobivenih na upite o budućem istarskom županu – koalicija IDS-HNS-ZS je tad pridobila 60% glasova, slijedi koalicija SDP-HNS-SDSS-HSLS sa 26% glasova. Neodlučnih je 8%, dok se na HDZ, Ladonju i druge stranke raspodijelilo svega 6% glasova ispitanika.

Dakle, grad Buzet, odavno označen kao veoma bitan pokazatelj rezultata izbora u Istarskoj županiji, je ovom prilikom iskazao svoje povjerenje IDS-ovom kandidatu, dugogodišnjem gradonačelniku Valteru Flegu. Zajednički zaključak ovih dvaju istraživanja Ipsos Pulsa bio bi očita prednost IDS-a usprkos svim naporima SDP-a i njihovih partnera da je smanje.

Prema rezultatima ankete koju je prethodno za Novu TV napravio Ispos Puls za područje Istarske županije, Valter Flego je bio na 40,5 posto, a Damir Kajin na 31,6 % ukupnih glasova ispitanika. Ostatak glasova rasporedio se po preostalih četvero kandidata za župana, dok je neodlučnih bilo 13,5 posto.

Namjera izlaska na izbore
Namjera izlaska na izbore
Rejtinzi stranaka u Buzetu
Rejtinzi stranaka u Buzetu

Tweet

Posljednje novosti