zimski kamp

Mali Kanfanarci 'zajahali' tenk u Slavoniji i bili u Cerničkom samostanu

0

Nakon tri godine pauze zbog panedmije, za djecu iz Općine Kanfanar ponovno je organizirana omiljena zimska aktivnost tijekom božićno-novogodišnjih praznika – zimski kamp u Slavoniji.

Naime, u suradnji s Općinom Rešetari s kojom je Općina Kanfanar pobratimljena te tamošnjim Društvom Naša djeca, organiziran je zimski dječji kamp uz razne sadržaje i aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Preko 20 kanafarskih mališana odazvalo se ovoj aktivnosti kanfanarskog Društva Naša djeca te boravilo u Slavoniji od 3. do 7. siječnja ove godine.

Smještaj je bio osiguran u Cerničkoj Šagovini, a tijekom svojeg su boravka u zimskom kampu djeca imala priliku posjetiti i brojna druga mjesta iz okolice. Već drugog dana kampa, nakon smještaja i zabave u društvenim igrama, u obližnjoj Novoj Gradišci sudionici zimskog kampa posjetili su spomen sobu hravtskih branitelja te Gradski muzej Nova Gradiška, a nakon tog eduaktivnog dijela uživali su u klizanju na novogradiškom klizalištu.

 

Treći je dan zimskoga kampa bio rezerviran za zanimljive izlete, i to posjet Božićnoj priči obitelji Salaj u Čazmi, mjestu koje je preko 20 godina omiljena i jedna od najpoznatijih božićnih atrakcija u Republici Hrvatskog zbog svojeg posebnog božićnog uređenja i ambijenta. Istoga dana, djeca su se rekreirala i zabavila i u Daruvarskim toplicama.

Pred kraj kampa, organizran je i obilazak Cerničkom samostanu, a poseban je doživljaj bio i sudjelovanje u novogodišnjem jahanju konjičke povorke u Rešetarima na blagdan Tri kralja. Posljednjeg dana zimskoga kampa, za djecu su prijatelji iz Slavonije te vatrogasna mladež rešetarskog DVD-a organizirali i druženje uz razne igre i aktivnosti. Dječji zimski kamp tradicionalni je program kojeg zajednički organizaciju Općina Kanfanar i Društvo Naša djeca Kanfanar, a ove se godine održao po osmi put.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa