Maša Jerin: Drago nam je da je Faggian kupio Novi list i uspio u svojoj fantaziji

0
Zgrada Novog lista.
Zgrada Novog lista.

Pulska tvrtka Andre' zastupana po direktoru Albertu Faggianu jedina je podnijela ponudu za kupnju 80,32 posto udjela u Novome listu, ponudivši za njega 86,012 milijuna kuna, objavilo je danas investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri. S obzirom da je utvrđeno da ta ponuda u cijelosti udovoljava uvjetima iz poziva, tvrtka Andre' bit će pozvana na uplati preostali novčani iznos.

Za komentar o činjenici da je upravo Faggian koji je svojedobno kupio i Glas Istre i to za svega dvije kune, sada postao vlasnik Novog lista, upitala sam Mašu Jerin, sindikalnu povjerenicu Sindikata novinara Glasa Istre. „Iznenađuje nas da je gospodin Faggian uspio kupiti Novi list s obzirom da je nedavno u jednom mediju izjavio da bi on kupio i Novi list i Jutarnji i New York Times, ali da je jedno fantazija, a druga realnost“, rekla je Jerin i napomenula da je njoj i njenim kolegama drago da je uspio u toj fantaziji.

„Sada će nam barem moći vratiti nezakonito smanjene plaće za 40 posto, isplatiti K15 i platiti porez koji nije platio za tvrtku Glas Istre iz koje je pobjegao prebacivši sve radnike i poslovanje na druge dvije tvrtke“, izjavila je. „Drago nam je i stoga jer smo sada brojniji, pa možemo udružiti sindikate i s kolegama iz Novog lista ići u nove akcije“, zaključila je Maša Jerin. (Paola Albertini)
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA