Jelena Bratulić: Zanimaju me i oni predmeti iz kojih nisam bila na natjecanju

0
Jelena Bratulić
Jelena Bratulić

"Drago mi je da se ponovo vidimo zajedno. Možda si se ti već umorila od ovih naših poziva", kazala je Zdenka Turkalj Čohilj, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Jeleni Bratulić, učenici 8. razreda Područne škole u Sv. Petru u Šumi. Jelena se, naime, upravo vratila iz Varaždina gdje sudjelovala na državnom natjecanju iz geografije i je osvojila 10. mjesto.

No, kako je napomenula ravnateljica škole, Jelena je, osim na osvojenog 10. mjesto na natjecanju iz geografije, ove godine na natjecanju iz tehničke kulture osvojila 3. mjesto, na natjecanju iz fizike 14. mjesto, a bila je i 1. na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. "Izuzetno smo ponosni na tebe i žao mi je što si u 8. razredu i što odlaziš", našalila se ravnateljica i poželjela Jeleni uspjeh u daljnjem školovanju.

"Bila sam u Varaždinu, Primoštenu i u Biogradu na moru", kazala je Jelena nabrajajući samo državna natjecanja na kojima je sudjelovala. "Sve me zanima, pa čak i ono gdje nisam bila na natjecanjima", odgovorila nam je na pitanje o tome što će od svega odabrati. "Zanima me istraživački rad, voljela bih raditi u nekom laboratoriju, a zanima me i medicina", kazala je Jelena.

Osim širokog spektra interesa i natjecanja u školi, Jelena završava i osnovnu glazbenu školu za klarinet. "Počela sam s natjecanjima u četvrtom razredu i onda sam polako dodavala predmete", kazala je Jelena i dodala kako stigne ispuniti sve obaveze i dodaje kako u slobodno vrijeme najviše voli igrati igrice i gledati akcijske filmove.  (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Jelena i njen mentor Veljko Ferenčak
Jelena i njen mentor Veljko Ferenčak
Zdenka Turkalj Čohilj
Zdenka Turkalj Čohilj

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa