Iz Pariza i Rijeke stigli u Gračišće. Sada proizvode izvrsni pjenušac
Jacqueline i Olivier dolaskom u Istru, počeli su ostvarivati svoje snove. Liječnici po struci, oduvijek su bili opčinjeni vinom. U maloj vinariji proizvode vlastito, a kako dolaze iz Francuske, nisu mogli bez dodira s onim po čemu je ta zemlja i najpoznatija - pjenušcem, piše Klara Dujmović za HRT, s kojeg u nastavku prenosimo dio članka.
Jacqueline i Olivier u malo su Gračišće u središnjoj Istri stigli prije desetak godina. I trajno se nastanili. Ovdje su ispunili svoju životnu želju - proizvode vlastito vino.
- Naš pjenušac dobivamo isključivo od chardonnaya. To grožđe voli drvo i drvo voli chardonney. Daje mu poseban okus, podsjeća na maslac, vaniliju, zbog čega je vino kvalitetnije i lakše za pijenje, rekao je Olivier Ertzbischoff. Epidemiologinja podrijetlom iz Rijeke i pariški kardiolog prve su pjenušce počeli proizvoditi prije osam godina....
- Vino je uvijek dobro za srce, posebice crno zbog tanina. Ali problem je alkohol koji šteti zdravlju. Stoga morate biti umjereni, kaže. Čašica pjenušavog pića čini se kao razumna mjera. A uz nju ćete, nadamo se, nazdraviti i Novoj godini, napisala je Klara Dujmović za HRT gdje pogledajte video.