Savez Bez kompromisa protiv Brijuni Rivijere, Rockwoola i TE Plomin 3

0

Savez Bez kompromisa - Lista za Rijeku, Akcija mladih i Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno, na izbore izlazi ojačan jakim nezavisnim pojedincima i uvjeren da je u Istri i na Kvarneru na taj način stvorena jedina prava alternativa onima koji su doveli državu u situaciju u kojoj se nalazi, ali i onima koji su isto napravili na lokalnoj i regionalnoj razini, istaknuto je na predizbornom skupu koalicije, na kojem su govorili nositelj liste Danko Švorinić, prvi na listi Mario Alempijević te kandidati iz Istre Bruno Poropat i Sanja Frankola.

„Pojedinci iz tzv. velikih stranaka ovih dana svjesno obmanjuju javnost tvrdnjama kako je glas koji ne pripadne baš njima - bačeni glas. Savez 'BEZ KOMPROMISA' smatra kako glas za mlade, za Rijeku, za regionalizaciju, za umirovljenike i za zaštitu prirodnih resursa Istre i Kvarnera, nije bačen glas nego glas koji će omogučiti dostojnu reprezentaciju tih skupina i vrijednosti u Saboru“, istaknuo je Danko Švorinić i najavio akciju 'Moj glas vrijedi' koja će se provoditi od 21.11. - 2.12. s ciljem prikupljanja javne podrške listi 'Bez kompromisa'.

„Savez do izbora namjerava prikupiti podršku barem 12.000 građana i na taj način nam omogućiti da s našim programom branimo njihove interese u Saboru. Podrška će se skupljati na Korzu, širom 8. izborne jedinice, putem facebooka i weba. Rezultate, odnosno odaziv građana biti će moguće iz dana u dan pratiti putem facebooka i web stranica Akcije mladih i Liste za Rijeku, zajedničke stranice www.bezkompromisa.org, riječke stranice Novog lista, na portalu Rijekadanas.com, te kod šatora na Trgu 111. Brigade“- pojasnio je Švorinić.

Predsjednik Akcije mladih, Mario Alempijević, istaknuo je širinu koalicije, što dokazuju imena brojnih uglednih nezavisnih pojedinaca na listi, poput Brune Poropata, Vjerana Piršića i Rolanda Sušnja. ''Pozivam sve one koji misle da njihov glas vrijedi i ako ne glasaju za HDZ i SDP, da podrže akciju Moj glas vrijedi, a na izborima koaliciju Bez kompromisa“', zaključuje Alempijević.

Čelnik istarskog Odbora za referendum i rovinjski vijećnik Bruno Poropat istaknuo je kako Savez Bez kompromisa želi da ih se prepozna kao sposobne ljude koji znaju upravljati svojim prostorima. Poropat je naglasio kako se Savez protivi projektima Brijuni Rivijera, Rockwoolu i TE Plomin 3, za što traže referendum. ''Bilježimo 10 milijuna noćenja u protekloj sezoni, a sve te ljude koji ovdje borave treba nahraniti. Tu leži šansa za naše seljake'', istaknuo je Poropat.

Sanja Frankola smatra da bi građani u svim odlukama trebali aktivno sudjelovati putem referenduma, a posebno u odlukama o lokacijama velikih zagađivača poput najavljene termoelektrane na uglejn u Plominu, koju skrivaju iza projekta Plomic C.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA