ADVENTure u Medulinu

Blagdanska čarolija pored malina na vitar

0
ADVENTura u Medulinu
ADVENTura u Medulinu

Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin i ove su godine organizirali bogat program u sklopu ADVENTure u Medulinu, koji se održava na medulinskoj rivi kod Malina na vitar.

Bogat program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe započeo je  27. studenog paljenjem prve adventske svijeće, druga adventska svijeća na medulinskoj placi upaljena je tjedan dana kasnije.

„Ove smo godine osmislili maštovitiji i kvalitetniji program, ali i postavili bogato dekoriran šator na trgu kod Malina da se svi programi mogu nesmetano odvijati neovisno o prosinačkom, često kišovitom vremenu.  Na taj način oživjeli smo inače kod nas uobičajeno uspavan dio godine. Domaći ljudi, ali i turisti od prvog dana prepoznali su šator kao mjesto gdje se usred zime mogu podružiti na suhom i toplom, pogledati utakmicu, uživati u dobrim koncertima i finim zalogajima s naših adventskih kućica. U velikom broju posjećuju nas mladi željni zabave, ali i roditelji koji mogu na miru popiti piće dok su im se djeca zabavljaju na nekoj od mnogih igraonica“, rekao je direktor Turističke zajednice Medulin Mihael Idžaković.

 

On poziva sve da svakako svrate do Medulina i opuste se u predblagdanskoj atmosferi pored mora. U adventskim kućicama za sve posjetitelje medulinske ADVENTure lokalni ugostitelji ovih dana spravljaju široku lepezu ukusnih zalogaja. Gleda se i Svjetsko nogometno prvenstvo i zdušno navija za hrvatsku nacionalnu vrstu.

Posjetitelji medulinske ADVENTure protekli tjedan masovno su uživali u koncertima Koktelsa i Acustic Jam-a, dok su se oni najmlađi zabavljali na napuhancima, u srednjovjekovnom taboru i skrovištu  Djeda Mraza. Zanimljivo je bilo i na prigodnom Božićnom face paintingu. A koliko su kreativni i što sve može dječja mašta klinci i klinceze medulinskog dječjeg vrtića pokazali su na izložbi „Obojani mozaik djetinjstva“.

Medulinska ADVENTura nastavlja se sutra 6. prosinca kada će mališani dječjeg vrtića kiti bor, a potom u 10.30 sati  dočekati sv. Nikolu i Krampusa, koji će stići -brodom! U petak 09.12. u 20 očekuje nas Dalmatinska večer klape s nadaleko najveselijim repertoarom – klape Škerac, a u subotu koncert vrhunskih zabavljača - banda „Grooversi“.

„U nastavku ADVENTure posjetitelje očekuje još niz koncerata i iznenađenja, pa se nadam da će svi programi ostati dobro posjećeni. Zaista smo se potrudili pripremiti za svakoga ponešto. Zaključimo ovu dinamičnu godinu u pozitivnom ozračju i veselju svima nam dobro dođe na medulinskoj ADVENTuri“, kazao je Idžaković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa