Zoe Šestan ide u Berlin na svjetsko natjecanje pjevačkih nada

0
Zoe Šestan
Zoe Šestan

Zoe Šestan, 11-godišnja pjevačica iz Pule, putuje u Berlin na finale velikog i prestižnog pjevačkog natjecanja u Euro Pop Contest Berliner Perle 2022, koje se u Ruskoj kući znanosti i umjetnosti održava od 24. do 28. studenoga. Na izravno sudjelovanje u finalu pozvao ju je osobno Viktor Leis, predsjednik organizacije Musik, Treffs und Veranstaltungen.

Natjecatelji u dobi od 10 do 24 godine, njih 57 i z cijelog svijeta, nastupat će pred velikom publikom i iskusnim profesionalnim stručnim žirijem. Premda se ne radi o televizijskom showu, natjecanje je ranga Dječje Eurovizije, The Voice Kidsa, Supertalenta i slično.

 

Ruska kuća znanosti i kulture u Berlinu, dugogodišnji pokrovitelj ove manifestacije, najveća strana kulturna institucija na svijetu smještena u najvećoj na svijetu zgradi takve namjene u kojoj se odvijaju najznačajnije znanstvene i kulturne manifestacije u svijetu.

Zoe Šestan je u kolovozu ove godine, tada pjevačica bez kontinuirane vokalne poduke, nastupila u Parizu na natjecanju u organizaciji World Association od Performing Arts – WAPA i u kategoriji od 9 do 12 godina nagrađena naslovom 1. Laureata.

S majkom Rosanom Nenadić u Berlin odlazi nakon intenzivnog, kontinuiranog i stručnog treninga pod vodstvom vokalnih trenerica Petre Antolić i Valerije Nikolovske. Izvest će dvije pjesme: „Dajem ti srce, zemljo moja“ Doris Dragović i „Listen“ Beyonce. Kostime koje će nositi kreacije su Kristine Nefat iz Pule uz sudjelovanje tvrtke Plisse iz Zagreba.

Zoe i njezina majka ističu da od nastupa ne očekuju ništa jer je već sam poziv  na sudjelovanje golemi uspjeh. Također, zahvalne su Gradu Puli, TZ Grada Pule i nizu donatora te medijima koji su doprinijeli i omogućili im ovaj nastup. Zoe je već u Parizu djelovala kao ambasadorica Pule, Istre i Hrvatske dijeleći sudionicima i organizatorima suvenire Pule i pozivajući ih da posjete njen grad, a sada poručuje da će „poput male gladijatorice hrabrim srcem dostojno predstavi sebe, sve ljude koji je podržavaju i svoj zavičaj“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa