Internet kupovina: Uplatio 3 tisuće kuna, pa ostao i bez novaca i bez plaćenih mobitela

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka je policija, 7. svibnja zaprimila prijavu 45-godišnjaka s područja Poreča da je prevaren prilikom kupnje preko Internet oglasa. Naime, muškarac je 4. svibnja na internetskim stranicama pronašao povoljan oglas za kupnju dva mobitela od jedne osobe iz Slavonskog Broda. Nakon što je dogovorio kupnju i uplatio novčani iznos od oko 3 tisuće kuna, mobitel mu nije isporučen , te je shvatio da je prevaren.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko je šteta manja od 2.000 kuna kazneni je progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten oštećenom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa