Umjetnica iz Tupljaka

Natalija Lekovska izložila svoju četvrtu samostalnu izložbu slika

0
Natalija Lekovska
Natalija Lekovska

Natalija Lekovska, umjetnica iz Tupljaka, ovih je dana izložila svoju četvrtu samostalnu izložbu slika pod nazivom „Život“, a nakon Zagreba, Zadra i Rijeke njene slike imaju prilike vidjeti u Puljani. Izložba je otvorena u prostorijama Makedonskog društva „Sveti Kiril i Metodij“ u sklopu dvanaestog rođendana društva, a Natalija je izložila tridesetak slika pretežito slikana tehnikom akrila na platnu, te temperom i pastelom.

Izuzetno sam sretna i zadovoljna što mi se ukazala prilika i čast da po prvi puta mogu svoje slike predstaviti i u Istri, nakon Zagreba, Zadra i Rijeke. Kada sam počela s izložbama moj je prvenstven cilj bio da svoje radove izložim u svim makedonskim društvima u Hrvatskoj i polako ali sigurno ide prema tom cilju – govori Natalija i nastavlja - Spremajući se za ovu izložbu odlučila sam se da joj dam naziv „Život“ jer upravo te slike i ta raznolikost u mojim radovima pokazuju ono što ja volim i čime sam okružena. Posebno volim more i zalaske sunca na moru, zatim cvijeće (od kojih izdvajam orhideju, labuda na crnom papiru rijetku vrstu orhideje), potom ptice koje su moja asocijacija na muziku bez koje u mom životu ne može proći niti jedan dan. Svojom sam intuicijom birala motive za svoje slike, a one pokazuju moj život. Zahvaljujem se i ovom prilikom Mileni Zlateskoj i MKD „Sv. Kiril i Metodij“ što su me pozvali u goste. Posebno me dirnula poruka mojih dragih kolegica iz svih makedonskih škola u Hrvatskoj, koje je u ime svih pročitala kolegica iz Pule Saška Solomonovska -Janevska

Natalija je rodom iz Republike Makedonije a prije petnaest godina došla je iz svoje rodne Krive Palanke, u Istru i u Tupljak. No svoju ljubav prema svojoj Makedoniji nije bacila u drugi plan, već je prenosi svima iz dana u dan širom lijepe naše. Od samog je početka učiteljica makedonskog jezika po modelu C, najprije u OŠ „Centar“ u Rijeci, a potom i u SŠ „Prva hrvatska sušačka gimnazija“ gdje i trenutno radi. Uz to zaposlena je i u produženom boravku OŠ „Vladimira Nazora“ u Potpićnu i upravo je taj rad s djecom uveseljava i ispunjava, tako da je jedan maleni kutak svoje izložbe posvetila i dječjim radovima. Na samom otvaranju Nataliju je predstavila njena promotorica, pjesnikinja i bivša učiteljica Željka Fonović, dok su sam rođendan društva uveličali članovi KUD „Uljanik“, pjevački zbor MKD „Sveti Kiril i Metodij“, te veleposlanik republike Makedonije u Hrvatskoj Njegova Ekselencija gospodin Milaim Fetai i opunomoćena ministrica u veleposlanstvu Maja Apostolovska Balaburski. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa