puljanka u zagrebu:

'Pula je predivan grad i dolazak tamo me uvijek opušta'

0
Ana Tevšić Nauković (foto: Diva)
Ana Tevšić Nauković (foto: Diva)

Industrijska i grafička dizajnerica Ana Tevšić Nauković, vlasnica brenda ‘Love, Ana’, po mnogima je vodeća produkt-dizajnerica u Hrvatskoj. Ova Puležanka koja živi u Zagrebu, za Divu govori o najdražim projektima te je odškrinula vrata svog privatnog života u kojem su ona i suprug sve prilagodili njihovo troje djece. S Dive prenosimo dio interviewa.

* Dizajnerica si iza koje su brojne nagrade, suradnje. Vlasnica si divnog studija u Dežmanovoj, Love, Ana. Kako bi opisala svoj posao nekome tko nije u dizajnu?
– Moj posao uključuje razna područja dizajna, ovisno o projektu. Završila sam smjer industrijskog dizajna, ali sam se s vremenom preusmjerila više na grafički. Najčešće radim projekte koji uključuju manje proizvode po narudžbi, izradu vizualnog identiteta i web-stranice te projektiranje ambalaže ili limitiranih pakiranja. Dizajn ambalaže me najviše veseli zato što spaja produkt i grafiku; imam priliku osmisliti ambalažu za različite proizvode te je vizualno uskladiti s grafičkim dijelom. Mislim da je to područje rada idealno za mene i zapravo sam do sada kroz takve projekte imala prilike upoznati ambiciozne i uspješne žene koje nešto stvaraju. Iznimno mi je drago biti dio njihove priče, sretna sam što imam priliku njihovu ideju “zapakirati” za tržište.

* Jedna si od poznatijih produkt-dizajnerica u Hrvatskoj. Koje bi predmete izdvojila kao najvažnije/najdraže?
– Izdvojila bih Traveller prijenosnu lampu kao najvažniju iz područja industrijskog dizajna, a koju je i struka prepoznala kao dobar proizvod. Meni osobno najdraži je GEM stalak za nakit napravljen u suradnji s tvrtkom HAGA iz Francuske, zato što idealno spaja našu estetiku i divno predstavlja njihov nakit. Svakodnevno ga koristim i podsjeća me na prijateljstvo koje je nastalo iz te suradnje. No, iako sam unatrag nekoliko godina koncentriranija na dizajn ambalaže – izdvojila bih svakako i limitiranu ambalažu za Vichy kao najdraži projekt u zadnje vrijeme.

 

* Imaš troje prekrasne djece, supruga, puno obaveza. Kako suprug i ti sve stižete?
– Ne stižemo sve ni približno, prilagodili smo se trenutačnoj fazi života. Svjesna sam koliko to kratko traje pa se trudimo biti što prisutniji. Dajemo prednost zajedničkom vremenu i vremenu provedenom s djecom, pa sve ostalo organiziramo oko toga. Ne uspijemo uvijek, nekad je to potpuni raspad sistema – ali pokušavamo. Okruženi smo prijateljima s djecom, pa to dosta olakšava druženja i organizaciju vremena. Mama mi puno pomaže oko čuvanja djece, što je velika stvar i zaista je bilo perioda kad ne bih mogla ništa bez njezine pomoći. Općenito smo jako orijentirani na obiteljski život i ne treba nam ništa osim vremena. Trudimo se sve svoje obveze odraditi unutar radnih sati, a ostatak dana prilagođavamo djeci i obvezama koje uključuju njih.

* I za kraj, kao Puležanka Puležanki – Pula ili Zagreb? Zašto?
– Pula je predivan grad i dolazak tamo me uvijek opušta. Miris domaćih pljukanaca ili miris blizine mora je takav da te potpuno obuzme i začara, to se ne može osjetiti u Zagrebu. Ali mi smo se preselili u Zagreb puno prije nego sam krenula u školu, pa mi je Pula oduvijek vezana uz ljetne praznike i vrijeme provedeno s obitelji. Tako da bih rekla da je najbolja kombinacija ova koju poznajem; život u Zagrebu s čestim odlascima u Pulu. Najbolje od oba svijeta, rekla je Ana Tevšić Nauković, vlasnica brenda ‘Love, Ana’, za Divu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa