U Pazinu obilježen Svjetski dan srca  

0

Istarski domovi zdravlja, djelatnost patronaže, uz potporu Grada Pazina, Gradskog društva Crvenog križa, Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin te Sindikata umirovljenika Pazin dana 29. rujna obilježili su Svjetski dan srca koji se ove godine obilježava pod sloganom „Koristi srce za svako srce“, a sve u cilju osvještavanja građana o kardiovaskularnim bolestima.

 

Tom se prilikom na Trgu slobode u Pazinu svim zainteresiranim građanima/kama omogućilo mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Polaznici i djelatnici Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin dijelili su srca sa porukama za zdravi život te su ukazali na važnost tjelesne aktivnosti zajedno s polaznicima grupe „Nordijskog hodanja“  u organizaciji Športsko rekreativnog kluba Vita iz Pazina. Građanima i građankama kod kojih su se ustanovili povišeni rezultati upućeni su obiteljskim liječnicima i kardiovaskularnom savjetovalištu.

Naime, Istarski domovi zdravlja Ispostave Pazin od 2018.godine provode projekt prevencije kardiovaskularnih bolesti, a savjetovalište je ponovno započelo s radom pod vodstvom patronažnih sestara koje pružaju informacije o preventivnim programima koji se nude kroz kratki motivacijski intervju od 15-ak minuta. Programi koji se nude su: Radionica o hipertenziji, Radionica o ukupnim KV rizicima, Radionica o pravilnoj prehrani za osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom, Grupe kardiovaskularnog treninga (nordijsko hodanje) te je u najavi i program grupe izvanbolničke rehabilitacije za oboljele od KV bolesti.

Zainteresirani pacijenti za  KV savjetovalište mogu se najaviti putem maila patronaza.pazin@idz.hr ili na broj telefona 052/624-220 u vremenu od 07-08h ili 14-15h svakim radnim danom, a moguće je i osobnim dolaskom u patronažu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa