obilježavanje Svjetskog dana turizma

Istarske atrakcije potpuno besplatno ili upola cijene!

0
Roberta Medica i Nada Prodan Mraković
Roberta Medica i Nada Prodan Mraković

Uoči 27. rujna - Svjetskog dana turizma, u Račjoj Vasi na području općine Lanišće 26. rujna je najavljeno obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri. Povod tome je ovogodišnja tema koja poziva na promišljanje daljnjeg razvoja turizma, pogotovo na ovakvim, još netaknutim područjima s očuvanom prirodom, autentičnim načinom života i arhitekturom.

Na taj način Istarska županija želi dati svoj doprinos, održivom i odgovornom razvoju turizma i zaštiti okoliša u ovome kraju, ali pokazati da se putem turizma može pokrenuti lokalna ekonomija, zadržavanje lokalnog stanovništva u ruralnom kraju i vraćanje mladih obitelji u ovaj predivni kraj.

 

„U Odjelu za turizam vjerujemo da ćemo, u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, i ovom manifestacijom iskoristiti potencijal turizma kako bi stvorili nove i bolje poslove, posebice kod malih i srednjih poduzeća i OPG-a, koji su najviše pogođeni ovom krizom. A upravo ti sadržaji najviše promoviraju i valoriziraju lokalne vrijednosti, kulturu, tradiciju i običaje“, naglasila je županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković.

Općina Lanišće se, također, uključila u ovu manifestaciju s festivalom Encijan, kojim se, prema riječima načelnice Roberte Medice, promiču lokalne vrijednosti i baština, kao što su gradine, ljekovito bilje, poljoprivredni proizvodi i suveniri.

Istarska županija i ove godine, sedmi put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma upravo kako bi domicilnom stanovništvu, ali i turistima, na jedan dan skrenuo pozornost na niz sadržaja i atrakcija, odnosno na turističku ponudu koja postoji diljem Istre. Ove godine svjetski dan turizma održava se pod geslom "Rethinking Tourism/Promišljajmo turizam".

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2022. godine održat će se u subotu 1. i nedjelju 2. listopada od 10-18 sati na 60-ak punktova diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50 % ili potpuno besplatno. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.

Cjelokupnu ponudu i dodatne informacije moguće je pronaći na mrežnoj stranici Turističke zajednice Istarske županije: https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2022 Upiti se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja, s time da pojedini ponuditelji svoje usluge prodaju putem web shopa ili drugih online servisa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA