U VIII. izbornoj jedinici prag prelaze Kukuriku, HDZ, Laburisti i Akcija mladih?

0

Izborna kampanja službeno je započela ovoga tjedna pa je odlična prigoda podsjetiti se na trenutni rejting stranaka. Istraživanje koje objavljujemo rađeno je u razdoblju od 17. do 18. studenog na uzorku od 500 ispitanika u 8. Izbornoj jedinici, a izradila ga je agencija Lesinger Media.

Prema njihovom istraživanju u VIII. izbornoj jedinici uvjerljivo najviše glasova dobit će Kukuriku koalicija, odnosno lista SDP-HNS-HSU-IDS s 54,9 % opredijeljenih birača, odnosno onih koji već sada znaju kome će dati svoj glas.

Iako se nerado obaziru na ankete, a i mnogi analitičari upozoravaju kako se situacija može preokrenuti, HDZ bi da su danas izbori u VIII. izbornoj jedinici osvojio 15,5 % posto glasova. Prema istraživanju Lesinger Medie izborni prag od 5 % još prelaze Laburisti (Dragutin Lesar), koji su jedno od iznenađenja ovih izbora, kao i lista AM-LISTA RI-SUH-BUZ (Danko Švorinić).

Ljubo Jurčić sa svojim koalicijskim partnerima je nadomak prelaska praga sa 4,2 % što znači kako bi ovaj završetak kampanje Jurčić morao iskoristiti kako bi uvjerio dio neopredijeljenih birača da upravo njemu povjere svoj glas. Blizu je i Ladonja (Plinio Cuccurin) čija lista dobija 4 %.

Prema ovoj anketi na birališta bi u VIII. izbornoj jedinici izašlo 55 % birača, dok 24 % ne zna hoće li izaći, odnosno 21 % neće izaći na birališta. Što se tiče neodlučnih birača, 20 % ih još nije odlučilo kome će dati svoj glas pa se za njih strankama isplati potruditi do 4. prosinca.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA