623 labin tina.info i istarski.hr 4.5.2021.
664 fm baner t

Održana 7. humanitarno-rekreativna biciklijada DTI Pazin

0

Društvo tjelesnih invalida Pazin započelo je obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tradicionalnom humanitarno-rekreativnom biciklijadom na kojoj je sudjelovalo 56 biciklista iz raznih dijelova Istre. Istovremeno su se na pazinskom Trgu slobode okupili i atletičari u 1. kolu Action istarske zimske lige u trčanju, u organizaciji SD „Trickeri“ Pazin, koji su također dali svoj doprinos akciji DTI Pazin u prikupljanju sredstava za nabavku specijalnog kombi vozila, prilagođenog prijevozu osoba s tjelesnim invaliditetom.

Majda Lušetić
Majda Lušetić

Ukupno je prikupljeno 3.280 kn i to 1.680 kn uplatom kotizacije biciklista, 1.230 kn dobrovoljnim prilozima atletičara i 370 kn donacija građana. Karavana biciklista uputila se iz Pazina, preko Sv. Petra u Šumi do Žminja gdje je uslijedio start natjecateljske dionice biciklijade do Gračišća.

Po završetku biciklijade svi sudionici okupili su se na ručku u hotelu „Lovac“ gdje su proglašeni i nagrađeni najbolji. Troje prvoplasiranih dobili su medalje, a prvih pet nagrađeni su nagradama sponzora. Tino Smoković i Paolo Rigo, ukupni pobjednici u kategorijama cestovni bicikl i MTB, dobili su i prijelazne pehare. Nagrađeni su i najmlađi i najstariji sudionici biciklijade, a to su ove godine bili Josipa Rigo (rođ. 2004.) i Josip Blažević (rođ. 1947.).

Za sigurnost se pobrinula Policijska postaja Pazin, a logističku i organizacijsku podršku pružili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Pazin, članovi MTB Istra-Pazin (Zvonko Blažević, Eugen i Roberta Ujčić) te volonteri. DTI Pazin  zahvaljuje svim biciklistima, atletičarima, građanima, organizatorima i volonterima na pomoći, potpori i donacijama. (Gracijano Turčinović)

Josipa Rigo, najmlađa sudionica
Josipa Rigo, najmlađa sudionica
Podjela pehara
Podjela pehara

Rezultati:

ŽENE
1. Snježana Gortan
2. Majda Lušetić

JUNIORI
1. Paolo Rigo
2. Marko Bertetić

SENIORI
Kategorija cestovni bicikl:
1. Tino Smoković
2. Aleksandar Pršo
3. Mladen Cukon

Kategorija MTB:
1. Paolo Rigo
2. Benjamin Brajković
3. Damir Širol

Pobjednici
Pobjednici

Poglašenje najboljih
Poglašenje najboljih
Start utrke
Start utrke

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA