od 12. do 17. kolovoza

Slonica Lanka slavi 50. rođendan: poseban program na Brijunima

0

Slonovi, ta čudesna bića vrijedna divljenja, najveći su kopneni sisavci koji danas žive na zemlji. Zadnjih 2-3 tisuće godina, životni prostor slonova neprekidno se smanjuje, stoga su te veličanstvene životinje svrstane u skupinu "snažno ugroženih". 

Slonica Lanka, azijski slon, koji je jedna od najugroženijih vrsta današnjice, Nacionalni park Brijuni naziva svojim domom već 50 godina. Lanka je u Nacionalni park Brijuni stigla 1974. godine, s dvije godine. Stoga ove, 2022. godine, Lanka slavi 50 godina. 

Vodeći se ovom značajnom obljetnicom, na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježit će se TJEDAN SLONOVA, tijekom kojeg će se proslaviti i Lankin veliki 50. rođendan. Uz redovnu cijenu ulaznice, u NP Brijuni su osmislili raznolik i prigodan program, u kojem će moći uživati posjetitelji svih dobnih skupina, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

 

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18:00 sati te je cijena ulaznice 50,00 kuna. Kupnja ulaznica moguća je od 16:00 sati na blagajni u Fažani (Brionska 10) na dan događanja, bez prethodne rezervacije. Povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama "50 godina Lanke" i "Svjetski dan slonova", kojima želimo podići svijest o azijskim i afričkim slonovima. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA